Alınan bilgiye göre, özel rehabilitasyon öğrencisi 17 yaşındaki Z.Ş, ailesi tarafından "yoğun mide ağrısı, kusma, yemek yiyememe ve zayıflama" şikayetleriyle Akhisar Devlet Hastanesine getirildi. Genç kıza yapılan tetkiklerde, midesinde birikmiş saç kütlesinin olduğu tespit edildi.
 
Genel Cerrahi Servisi’ne yatırılan Z.Ş, Opr. Dr. Mustafa Sarı tarafından gerçekleştirilen ameliyatla midesinde biriken yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki saç kütlesi çıkarıldı.
 
A.A muhabirinin görüştüğü Opr. Dr. Mustafa Sarı, ameliyatı sonrasında genç kızın mide şeklini almış saç kütlesinin bir saat süren operasyon sonucu alındığını ifade etti. Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Opr. Dr.
 
Mustafa Sarı, konuyla ilgili şu bilgileri verdi.
 
"Annesi tarafından, yoğun mide ağrısı, kusma, yemek yiyememe, zayıflama gibi şikayetlerle hastanemize getirildi. Tahlillerinde midesinde yabancı bir cisim fark edince, annesiyle yaptığımız görüşmede son 1 yıldır saç yeme alışkanlığı olduğunu öğrendik. Meslek hayatımda ilk kez midede bu kadar büyük saç yumağı ile karşılaştım. Duygularını dışa vuramayanlar ve psikolojik sorunları olanlarda saç yeme başta olmak üzere, çeşitli yabancı maddeleri yeme görülebilir.
 
Ama, saç yiyen enderdir ve saçı mide asitleri eritemez." Ameliyattan sonra genç kızın annesi S.Ş, çocuğunun sağlığına kavuşmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, kızının saçlarını daha kısa kestireceğini ve yemesini engellemeye çalışacağını söyledi.