Yapılan cerrahi operasyondan sonra sağlıklı olduğunu belirten 38 yaşındaki Yusuf Karakaya, "4 buçuk ay içerisinde 55 kilo civarında zayıfladım. Bunu da cerrahi yöntemle yaptım. Daha öce kiloyla ilgili birçok sıkıntım oldu. Birçok şeye başvurdum. Başka yöntemleri kötülemek istemiyorum ama akupunktur veya elektrikli aklınıza gelen her şeyi yaptım. Ama kilo veremedim. Bir arkadaşımın vasıtasıyla Bağcılar Devlet Hastanesi'nde cerrahi müdahale geçirdim. Bu müdahaleden sonra belli bir süre zarfında yemeği azalttım.
Eski yemek yemem ile şimdiki arasında çok fark var. Eskiden günde 4-5 tabak yemek yerken, şimdi yarım tabakla doyabiliyorum. Çok hızlı bir şekilde kilo verdim. Şu an inanılmaz sağlıklıyım. Şeker ve tansiyondan, hastalıklarımdan kurtuldum. Kiloya bağlı hastalıklarım vardı. Yüzde 95'inden kurtuldum. Hocamın eline sağlık" dedi.
Operasyonu anlatan Karakaya, "Kendi midenizi kendi içine katlıyorlar. Midenize bir parça girmiyor. Sadece midenizin üzerindeki yağları alıp, kendi midenizi içine katlayıp üzerini dikiyorlar. Bu operasyondan sonra siz gayriihtiyari olarak fazla yemek yiyemiyorsunuz. Yani yemek yemek isteyip de, aklınız tabakta kalmıyor. Tabaktaki bütün yiyecekler sizi doyuruyor. 3-5 kaşıktan sonra doyuyorsunuz. İkinci bir yemeğe ihtiyaç duymuyorsunuz. Bu ameliyat, bir şekilde terbiye ediyor. 4,5 ay içerisinde 55 kilo verdim" diye konuştu.
Ameliyat masraflarının 18 bin TL tuttuğunu, tümünün SSK tarafından ödendiğini ve kendisinin tek kuruş ödemediğini belirten Karakaya, bu ameliyattan sonra bir daha kilo alınamayacağını söyledi.