Microsoft'un son zamanlarda çıkarttığı en iyi işletim sistemlerinden birisi olan Windows 8'in bildiğiniz üzre 2 gün önce final sürümünden önceki nihai sürüm olan yayın önizleme sürümü tüm dünyada kullanıcılar için sunulmuştu. Global olarak sunulan yayın önizleme sürümü ile birlikte Microsoft, bir çok firmanın yapmak isteyip de yapamadığı kullanıcıları denek olarak kullanma projesini hayata geçirdi ve çok yoğun bir şekilde kullanıyor. Bunu başardı da diyebiliriz çünkü, Microsoft'un Windows 8 Final sürümünü çıkartmadan önce 3 4 tane sürüm çıkarttığını, bu sürümlerin tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından indirilip, hatalarının şirkete rapor edildiğini biliyoruz.

Adobe ile Microsoft arasında geçtiğimiz günlerde resmi olarak yazışmalar devam ediyor, bildiğimiz üzre Windows 8 yeni metro arayüzü ile birlikte eskiye veda ediyor, bir çok yeniliği birlikte getiriyordu.


Önceki haberlerimiz de de belirttiğimiz gibi Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8'deki metro arayüzlü Internet Explorer 10'un ve eklentilerinin Adobe Flash'ı desteklemeyeceği ortaya çıkmış, camiada büyük bir tepki ile karşılaşılmıştı. Fakat geçtiğimiz saatlerde

Adobe yöneticisi Danny Winokur geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu destekleme olayına ilişkin Microsoft'a bir not göndermişti, gönderilen not internete sızdırılınca Microsoft ile Adobe tarafının yaptığı anlaşma meydana çıkmış oldu. Notta yer alan bilgilere göre Microsoft ve Adobe'un Flash'ı Metro IE 10'a getirmek için beraber çalıştıkları görünüyor. Bunun yanında yeni notlarda ortaya çıkan bir diğer detay da Adobe Flash'ın güncellemelerin bundan sonra Windows Update ile birlikte indirilip kurulabileceği idi.