MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yüzde 42, 16 milyon oy demektir. MHP"nin ortaya koyduğu ufkun sayısal zemini 16 milyondur. Bu iktidar yürüyüşümüzde önemli bir zemin olabilir” dedi.

16 milyonluk oy bloğunun Türkiye"nin bölünmemesi için sert, sağlam bir kaya olacağını da vurgulayan Bahçeli, memleketi Osmaniye"deki ziyaretlerinde şunları söyledi:

- Silahlı Kuvvetler"deki darbeci, ara rejimci zihniyeti ayıklamalıyız. Ama kar kış demeden, yazın sıcağına aldırmadan terörle mücadele veren ve her ilimize şehitler gönderen bir mücadelenin temel unsurlarını sarsmamalıyız. Allah bize iktidar nasip ederse, terörle mücadelede çok açık üstün başarı göstermiş komutan ve askerlerimiz üzerindeki yıpratma faaliyetinin hesabını adalet önünde esas biz soracağız. Bir komutan düşünün, Güneydoğu Anadolu"da kahramanca mücadele vermiş, ancak bu komutan terfi sırası gelmiş medyanın önünde iftira ve yalanlarla ne idüğü belirsiz konularla yıpratılıyor. Terörle mücadeledeki milli direnç kırılmaya çalışılıyor. Altında yatan oyun budur. Eğer bunu yaparsanız terörle mücadeleyi kim verecek?

- Türkiye bir yol ayrımında bulunuyor. Bu yüzden önümüzdeki seçimler, kavgaya, çatışmaya, cepheleşmeye ve gerilime yol açan hükümetten kurtulmak için önemli bir fırsat olacak. AK Partililere sesleniyorum. Ülkeyi ve Ak Parti"yi felaketlerden kurtarmak için iktidarı dinlendirin. Her gün bir toplumsal cinayetle karşı karşıya olunduğu görülüyor. Türk milletinde görülmeyen davranış bozuklukları şimdi başını almış gidiyor. Sebebi Türkiye"deki kargaşa ve adaletsizlik, yolsuzluk ve yoksulluktur.

Badem bıyıklı ordusu kurma

Düziçi ilçesindeki açılış töreninde konuşan Bahçeli, hükümete sert eleştiriler yönelterek, “TSK"dan elini çek. Başkalarının aklına uyarak, kendine has badem bıyıklılar ordusu kurmaya çalışma” dedi.

Ağcabey kümbetlerini ziyaret etti

BAHÇELİ Osmaniye"de soyadını aldığı Bahçe İlçesi"ndeki, kendisinin maddi katkılarıyla restorasyonu yaptırılan Ağcabey kümbetlerine giderek, çiçek koyup, dua etti. Bahçeli, Osmaniye"de bulunan aile kabristanını da ziyaret etti. Cuma namazını Osmaniye"nin Düziçi İlçesi"ndeki aynı adlı camide kılan Bahçeli"ye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Osmaniye"de Fidan Üreticileri Birliği Fuarı"na da giden Bahçeli, “Gençken buna çok biniyorduk” diyerek, basın mensuplarına traktör direksiyonunda poz verdi.