MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yöneticilerinin, Ankara"nın en gözde yerleşim bölgelerinden biri olan Angora Evleri"nin bulunduğu yerde, belediyeye ait 30 bin 184 metrekarelik arsayı, kendi kurdukları Gülbağı Konut Yapı Kooperatifi"ne yasaya aykırı olarak sattıklarını söyledi.

Vural, 1.2 milyon TL"ye satılan araziden milyonlarca dolarlık rant sağlayan belediye yöneticilerinin “al gülüm ver gülüm” ticareti gerçekleştirdiğini savundu.

Ergenekon savcısı da var
Gülbağı Konut Yapı Kooperatifi"nin 131 kişilik üyeleri arasında Ergenekon Savcısı Fikret Seçen, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Kenan Özdemir, Afyon Valisi Haluk İmga gibi isimler bulunuyor. Vural, savcılardan harekete geçmelerini isterken, Başbakan Erdoğan"a da belediye yöneticileri hakkında işlem yapması çağrısında bulundu.

Bürokratların oyunu
Vural, dün TBMM"de düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Teftiş Kurulu Başkanı Rahmi Çınar, Emlak ve İstimlak Daire Başkanvekili Mehmek Pamuksuz, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı A.Recep Tekcan, İmar Dairesi Başkanı ve Belediye Encümeni Ömer Faruk Erciyes, Yazı İşleri ve Karar Dairesi Başkanı ve Belediye Encümeni Neriman Erbahçeci"nin, Gülbağı Yapı Koperatifi adı altında 132 üyelik konut koopratifi kurduklarını kaydetti. Vural, Gülbağı Yapı Kooperatifi başkanı olan Çınar, Başkanvekili Pamuksuz ve arkadaşlarının, Ankara"nın en lüks evlerinin bulunduğu Beytepe Mevkii"ndeki belediyeye ait 30 bin 184 metrekarelik bir arsanın 1 milyon 207 bin TL"ye kendi kooperatiflerine satışını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Vural, Çınar ve Pamuksuz"un kooperatifin verdiği alım limiti yetkisini de aştığını öne sürdü.
Kooperatif yöneticilerinin hem alıcı hem satıcı konumunda olduğunu belirten Vural, “Böylece al gülüm ver gülümle, Ankara"nın en önemli ve en değerli arsaları sahiplerini bulmuştur” dedi.

Gökçek: Soruşturulacak
Gökçek, Vural"ın dile getirdiği iddialara ilişkin dün yaptığı yazılı açıklamada, “Olayı basından öğrendim. Konu hakkında derhal soruşturma açılmasını emrettim” dedi.
İddialarla ilgili bir açıklama da Gülbağı Yapı Kooperatifi"nden geldi. Kooperatif yapılan işin, belediye çalışanlarını konut sahibi yapma amaçlı olduğunu savunarak, “Aldığımız arsanın değeri hiçbir zaman emsallerinden düşük değildir. Yapılan iş tamamen hukuka uygundur” denildi.

MİLLİYET