İnceleme sonunda açıklama yapan İl başkanı Fevzi Köse, hastanenin bir an önce faaliyete geçmesini ve sel baskını sonucu hastanenin sular altına kalması nedeniyle sorumluların hesap vermesini istedi.

İl Yönetim Kulu üyeleri ile birlikte sabah saatlerinde Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne gelen İl Başkanı Fevzi Köse, selin üzerinden bir ay geçtiğini ve halen hastanenin açılmadığını belirterek bundan sonra hastane açılıncaya kadar her ay hastaneye gelip çalışmaları yerinde inceleyerek basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Binanın mühendislik hatası olduğunu ve bu durumun önceden tahmin edilmesi gerektiğini belirten Köse, “3 Haziran akşamı yaşanan su baskınında ciddi hasar gören ve hizmetin aksamasına sebep olan sel felaketi üzerinden bir ay geçti. Vatandaşımıza hizmet doğum kliniği, çocuk kliniği ve acil gibi hizmetler bugün farklı hastanelerde verilmekte, bu durum hem hizmet verenler hizmet alanlar açısından sıkıntıya neden olmaktadır. MHP olarak kamuya hizmet veren bu kurumumuzun bir an önce hizmete girmesini için çalışmaları yerinde görmek istedik” dedi.


Hastanenin hizmete girebilmesi için daha çok eksiğin bulunduğunu, Başbakanlık ve Bakanlık müfettişlerinin yaptıkları inceleme sonuçlarını kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade eden MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, “İster TOKİ, ister sigorta şirketi veya idari olarak bu konuda kimin hatası varsa bir an önce de gereğini sorumlular gerekli hesabı vermelidir” diye konuştu.
Şu anda hizmet verenin de hizmet alanın da mağdur durumda olduğunu bu nedenle bir an önce hastanenin eksiklikleri giderilerek faaliyetlerine başlaması gerektiğini kaydeden Köse, “Bu sorunlar çözülürken mutlaka acil servis hizmeti verilen bölümün gözden geçirilmesi gerekiyor. Acil servis hizmet yerinin trafik akışına da uygun olmadığını düşünüyoruz” dedi.


“ORTALIKTA DOLAŞAN İDDİALAR HAKKINDA YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
Yaşanan sel felaketi sonucu hastaneyi yapan TOKİ ile sigorta şirketinin davalık olduğu yolunda bir iddia duyduklarını ve bunun da yetkililer tarafından açıklanmasını istediklerini belirten Köse, “Bu durum bir dedikodudan ibaret ise hastanenin açılma tarihi ile ilgili kamuoyu bilgilendirilmeli belirsizlik ortadan kaldırılmalıdır. Süreç uzadıkça bu tür dedikodular kaçınılmaz olur. MHP olarak, tüm kamunun ve kamu çalışanları hizmetleri ve sorunları tarafımızdan takip edilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadelerine yer verdi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120705aw000286_02.jpg

20120705aw000286_03.20120705123410.jpg