AYDINPPOST ÖZEL - Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Aydın Milletvekili Recep Taner'in Turistik Park tesislerinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Kadın Kolları Başkanı Serap Canbazoğlu, MHP il ve ilçe yöneticileri ile Ülkü Ocaklılar katıldı.

KÖYİŞLERİ İSMİNİ BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİLER

Hükümeti Tarın politikalarını eleştiren Taner, "AKP hükümeti, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kanunu düzenlemesi yapmaktadır. Buna göre bakanlığın adı, Tarım ve Gıda Bakanlığı şeklini alacaktır. Hükümet, köylüyü bakanlık isminden bile kaldırarak, köylüye olan bakış açısını gözler önüne sermiş, bakışını ortaya koymuştur" diye konuştu.

AYDIN KURAKLIK YARDIMI ALAMADI

Aydın üreticisinin, yaşanan kuraklık döneminde, ilimizin kuraklık kapsamına alınmadığı için yardımlardan yararlanamadığını savunan Taner, "Kuraklık yardımının yüzde 75'ini Doğu ve Güneydoğu illeri yararlanırken, diğer bölgeler ancak yüzdse 25'i kadar yararlanabilmiştir" dedi.

SEL FELAKETİNDE AYDIN ÇİFTÇİSİ DESTEKLENMEDİ

Kısa süre yaşanan sel felaketi Aydın ovasının sular altında kalmasına neden olduğunu altını çizen Taner, "Üreticin ürünü sel altında kalması nedeniyle mağdur duruma düşmüştür. Hükümete Aydın'daki sel feleketi nedeniyle mağdur olan çiftcimize yardım elini uzatması yönündeki çağrılarımız cevapsız kalmış, "sigorta yaptırsalarmış" gibi basit mazeretin ardına sığınmışlardır" ifadesine yer verdi.

AYDIN'DA İŞSİZLİK ARTTI

Aydın sanayi kenti değildir" diyen Taner, "Tarım sektörünün bitmesiyle beraber Aydın'da işsizlik artmış, batı illeri arasında bile işsizliğin en çok arttığı iller arasında yerin almıştır" görüşünü savundu.

MİLLETİMİZ İÇİN BİBER GAZINA MARUZ KALMAYA HAZIRIZ

Tekel işçilerinin sorunlarını dile getiren Taner, Tekel işcilerini haklı davalarında yanında olduklarını ifade ederek, eyleme başladıklarında destek amacıyla ziyaret ettikleri Tekel işçileri ile beraber polisin biber gazına maruz kaldıklarını anlattı. Biber gazın kendilerini yıldıramayacağını savunan Taner, "Milletimizin haklı davası için yeniden biber gazına maruz kalmaya hazırız" dedi.

HÜKÜMET ÜYELERİ KENDİ ÇOCUKLARINA RANT SAĞLIYOR

"Başbakan Yardımcısı Cemil Çicek'in oğluna rant sağlanırken, Tekel işçilerinin sokağa atılmasına seyirci kalınamaz" diye konuşan Taner, hükümeti acımasız olmakla suçladı.

HUKUK KATLEDİLDİ

Açılm konusunu da değinen Taner, Açılım adına hukukun katledildiğini, Cumhuriyet Savcılarının terörist başından mektup getiren bölücülerin ayaklarına gönderildiğini söyledi.

57.HÜKÜMET ZAMANINDA BİTEN TERÖR, YENİDEN TIRMANDI

AKP Hükümetinin devraldığı, 57. hükümet döneminde terörün sıfır noktaya geldiğini anlatan Taner, 2000 yılında 12, 2001 yılında 6 olan şehit sayısının, her yıl arttığını gelinen noktada 200'leri bulduğunu anlattı. "Terörist başına "sayın" şehitlere "kelle" diyen zihniyetin bu hale getirdiği ve terörle etkin mücadelenin yapılmadığı sözlerine ekledi.

OYUNU DEVLET BAHÇELİ BOZDU

Hükümetin Açılım konusunu mecliste kapalı oturumda tartışmak istediğini hatırlatan Taner, bunun oldu-bittiye getirme gayretleri olduğunu, hükümetin oturumda bir genel affı gündeme getirerek sayısal çoğunlukla yasalaştırmak istediğini savundu. Kapalı oturumların 10 yıl süreyle açıklanamayacağını ifade eden Taner, "Cezası ne olursa olsun, milletime açıklarım" diyen Devlet Bahçeli'nin bu oyunu bozduğunu iddia etti.

ÜLKEYİ KALPAZANLIKLA SUÇLANAN BAŞBAKAN YÖNETİYOR

Sağlık, Eğitim, Adalet ve Güvenlik konularının önemine vurgu yapan Taner, bu alanlarda da hükümetin başarısız olduğunu savundu. Ülkenin Kalpazandan Başbakan, Ali Dobo'dan Adalet Bakanı, Naylon Faturacı Maliye Bakanı ile idare edildiğini iddia etti. Suç dosyalarının mecliste olduğunu savunan Taner, "dokunulmazlık nedeniyle yargılanamıyorlar" dedi.

MAĞDUR EDEBİYATI YAPACAKLAR

AKP Milletvekillerinin, "Muhalefetin kanı bozuk, ve fişleme" açıklamalarının kasıtlı yapıldığını savunan, Taner, "Amaç kapatma davası açtırarak, mağdurları oynamaktır" dedi.

MHP TEK BAŞINA İKTİDARA GELECEK

Ne yaparlarsa yapsınlar MHP'nin tek başına iktidarını engelleyemeyeceklerini anlatan Taner, partisine yönelik saldırıların nedeni "MHP iktidarının ayak sesleridir" dedi.

Erken genel seçimin kaçınılmaz olduğunu savunan Taner, yapılan kamuoyu yoklamalarında, seçmenin ikinci tercihinin yüzde 60 oranla MHP olduğunu savunduğu konuşmasında, "Milletimizin ikinci tercihini, birinci tercih yapacak çalışmalar yapıyoruz. Yüzde 35 gibi bir oranla iktidara geleceğiz" dedi.

Gazetecilerin son günlerde CHP ile BDP arasında yaşanan aday gösterme polemiği ile ilgili olarak bir sorununu cevaplandıran Taner, şunları söyledi: “Sırrı Sakık"ın ortaya attığı iddialar herkesin malumu. Anlaşıldığı kadarıyla bu iddiaların doğruluk payı var. CHP o dönemde içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için böyle bir şey yapmış olabilir” diye konuştu.

AKP VE BDP İLE KOALİSYON YAPMAYIZ

Taner, yapılacak ilk seçimlerde bir koalisyon hükümeti kurulma ihtimaline yönelik bir soruya ise şu cevabı verdi: “Demokratik bir ülkede her şey olabilir. Halkımız bir koalisyon hükümetine de görev verebilir. Ancak böyle bir durumda MHP olarak AKP ve BDP ile asla bir koalisyon kurmayacağız. Bunun dışında her şey olabilir”