AYDINPOST ÖZEL- MHP Aydın Belediye Başkanlığı seçim sonucuna itirazını resmen yaptı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın merkezdeki seçim sonuçlarına çeşitli nedenlerden ötürü itiraz etti.

Bugün basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Hasan Muti, “Tüm Aydın kamuoyunun yakından takip ettiği üzere seçimler boyunca partimiz MHP"ye ve adayımız Hüseyin Aksuya diğer tüm partiler tarafından yoğun bir karalama kampanyası sürdürülmüştür” dedi.

Muti, “Bu aleyhe çalışma ve kampanya oy verme günü oy verme işlemlerinde ve sayım dökümünde de sürdürülmüştür.Seçim bölgemizde 105.000 oy kullanılmış 101.000 geçerli oy sayımı yapılmıştır.Yani 4.000 oy çeşitli nedenlerle geçersiz kabul edilmiştir. Oy verme işleminden sonra partimize vatandaştan diğer partilerden  çok yoğun olarak usulsüzlük ihbarları yağdırılmıştır.Bunun üzerine ilçe seçim kurulu tutanakları ile sandık görevlilerimize teslim edilen tutanaklar karşılaştırıldığında açıkça usulsüzlükler ve aykırılıklar tespit edilmiştir.Bu aykırılıkları şöyle sıralayabiliriz. Çok sayıda sandıktan 5-10 arasında MHP oyunun sayım sırasında tutanaklara eksik geçirtildiği görülmüştür. 50"nin üzerinde sandıkta oy pusulalarının tam olarak kurula gösterilmeden okuma yaptırılarak MHP oylarının azaltıldığı görülmektedir. Bir sandık da MHP"ye sadece  4 oy göründüğü hiç iddiası olmayan bir partinin ise 84 oy aldığı bu haliyle bu sandık tutanaklarının açıkça sağlıksız olduğu anlaşılmaktadır. Bu usulsüz işlemleri yapanlar tarafımızca büyük oranda tespit edilmiş olup bu usulsüzlükleri yapanlar hakkında ayrıca hukuki işlemler yapılacaktır. Bu olumsuz şartlarda yapılmış olan seçimler sonunda ilçe seçim kurulunun açıklamalarına göre birinci görünen parti ile partimiz arasında 400 oy bulunmaktadır.Biz inanıyoruz ki seçimlerin kazanan ve galibi MHP ve adayı Hüseyin Aksu"dur.Adaletin tecelli edeceğine inancımız sonsuzdur” diye konuştu.

 

AKP DE İTİRAZ ETMİŞTİ

Dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde alınan sonuçlardan sonra bugün Aydınpost haber merkezine ulaşan bilgiye göre AK Parti İl Başkanı Sadık Atay'ın sonucu itiraz edeceği öğrenildi.
3 bine yakın geçersiz oy tespit edildiği ve bu oylara ilişkin itirazda bulunacağı öğrenilen AK Parti'nin itirazdan sonuç alıp alamayacağı Seçim Kurulu'nun yapacağı açıklamayla kesinleşecek.
CHP Aydın'da seçimi 590 oy farkla kazanmıştı.

MHP AÇIKLAMIŞTI!