Türk Ceza Kanunu"nun Türklüğü aşağılamakla ilgili 301 ve 305"nci maddelerinde değişiklik öngören kanun teklifinin bu hafta içinde Meclis Adalet Komisyonu"nda görüşülmesi beklenirken, 301 teklifine sert muhalefete hazırlanan MHP de, bir süredir hazırlıklarını yürüttüğü “301 kampanyası”sının startını verdi. MHP"nin “301 neden gerekli?” konulu reklam filmleri 4 ulusal kanalda yayınlanmaya başlanırken, billboardlar için hazırlanan afişler ise AKP"li belediyelerin engeline takıldı. Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere, AKP"li belediyelerin bilboardları “boş olmasına rağmen”, MHP"ye kampanya için kiralamadıkları bildirildi. MHP, reklam filmlerinin yanı sıra 5 milyon adet broşür bastırırken bu broşürler illerde teşkilatlar aracılığıyla dağıtılacak. MHP ayrıca 301"le ilgili kampanyasını internet ortamında da sürdürecek. Açılan “kimrahatsiz.com” sitesinde, 301"in neden gerekli olduğuna ilişkin iddialar yer alıyor.MHP"nin 301 kampanyası 10 gün devam edecek.

Türk Ceza Kanunu"nun 301"nci maddesine yönelik tartışmalar devam ederken, AKP tarafından iki hafta önce Meclis"e sunulan teklifin de bu hafta Meclis Adalet Komisyonu"nda görüşülmesi bekleniyor. 301"e en sert muhalefeti ise MHP yapacak. Başından beri 301"in değiştirilmesine karşı çıkan MHP, Meclis"te komisyon ve genel kurul aşamasında yapacağı muhalefetin yanı sıra, 301 tartışmalarını sokağa da taşıyacak. 301"nci maddeyle ilgili bir süredir kampanya hazırlığı yürüten MHP, ilgili teklifin Meclis"e sunulması ile “301 neden gerekli?” konulu reklam filmlerini yayınlatmaya başladı. 4 ulusal kanalda yayınlanan reklam filmlerinin haber kanallarında da yayınlanması planlanıyor.

-BİLLBOARDLARA İZİN ÇIKMADI-

MHP, 301"le ilgili kampanya çerçevesinde, bütün illerdeki billboardlarda yayınlanmak üzere afişler de bastırdı. Ancak başta Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük iller olmak üzere bu afişler için belediyelerle temasa geçen MHP"ye izin çıkmadı. MHP"li yetkililer, billboardların boş olmasına rağmen, AKP"li belediyeler tarafından MHP"ye kiralanmadığını belirtirken, yaşanan bu durum nedeniyle de kampanya kapsamında billboardlarda 301"le ilgili afişlerin yayınlanmasından vazgeçildi. MHP"nin billboardlara asılmasından vazgeçtiği afişlerinde ise “TCK 301 neden gerekli?” ve “Kimler rahatsız” temaları işleniyordu.

-5 MİLYON ADET BROŞÜR DAĞITILACAK-

MHP, kampanya çerçevesinde yine 301"nci maddenin önemini ve gerekliliğini anlatan 5 milyon adet broşür de bastırdı. Bu broşürlerin ise teşkilatlar aracılığıyla illerde dağıtılacağı ve halka “301"nci maddenin gerekliliğinin” anlatılacağı kaydedildi.

-301 KAMPANYASI İNTERNET ORTAMINDA-

MHP, 301"nci maddeyle ilgili değişiklik teklifine muhalefetini internet ortamında da gerçekleştirecek. Bu amaçla “kimrahatsiz.com” isimli web sitesi kurulurken, sitede de 301"le ilgili bilgiler yer alıyor. İnternet sitesinde “Uyan Türkiye şimdi birlik zamanı. Adımız bir, Anımız bir, Acımız bir. Biz, büyük bir aileyiz. Kuzeyden Güneye, Doğudan Batıya Tek bilek, Tek yüreğiz. Biz Türkiye"yiz.” ifadeleri yer alıyor. Sitede 301"nci maddenin mevcut hali de yer alırken, “301"den kim rahatsız?” sorusuna “Türkleri, soykırımcı ilan etmek isteyen lobiler, bin yıllık kardeşliği bozmaya çalışan işbirlikçiler, Türklüğe hakaretle görevli, fikir fakiri sözde aydınlar” yanıtı veriliyor. MHP"nin kampanyası 10 gün devam edecek.

İŞTE O REKLAM AFİŞLERİ

 

 

İŞTE O VİDEO REKLAM