MHP İzmir İl başkanlığı için mevcut İl Başkanı Necat Karataş ile Akın Biliç yarışırken, salonda bulunan taraftarlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. 594 delegenin oy kullandığı seçimde, İl Başkanı Necat Karataş 342 oyla yeniden seçildi.

MHP İzmir İl Kongresi'ne, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP İzmir eski Milletvekili Şenol Bal, MHP İzmir eski İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu, Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre öncesi her iki adayın da salona pankart sokmasına izin verilmedi. Kongrede, kürsüye çıkan il başkan adayları, delegelere projelerini anlattıkları birer konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Vural, "Rahmetli Başbuğ'dan sonra genel başkanımızla Allah'a şükür eğilmedik, bükülmedik. Seçim heyacanı yaşanıyor. Biliniz ki bozkurtun nefesi enselerinde olacaktır. Ülkücü hareket tüm bu oyunları bozacak güce sahiptir. Parti olarak hiç kimsenin adamı olmadı, her zaman milletyetçi hareket partisi kazanacaktır. Parti mutlaka kazanacaktır. Kim kazanırsa kazansın daima ülkücü hareket kazanacaktır. Çok badireler atlattık. Türkiye üzerinde oyun oynanıyorsa MHP üzerinde de oyunlar oynanıyor. Maalesef iki milletvekili çıkarttık. MHP'yi temsil etme fırsatı verdiğiniz için sizlere şükran duyuyorum. Ey ülkücü kardeşlerim, MHP ve ülkücü hareket hiç eğilmedi, hiç bükülmedi. Yapmamız gereken şey anayasa değişikliği, genel ve yerel seçimler. Geleceğe hep beraber birlikte hazırlanmamız gerekiyor." dedi.

ARBEDE YAŞANDI

Konuşmaların ardından, Divan Başkanı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, her iki adayı da kürsüye çağırdı, ellerinden tutarak havaya kaldırdı ve salonda birliktelik sağlanmasını istedi.

Tarafların yerlerine geçmesinin ardından, bu kez iki adayın taraftarları arasında sözlü tartışma, arbedeye döndü. Pet şişe, sandalye ve sehpalar masalar havada uçuştu. Partililer sakinleşmeyince MHP eski İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu, kürsüye çıkarak sağduyu çağrısı yaptı. Konuşmanın ardından salon sakinleşti. Partililerin salondan çıkartılıp sadece delegelerin içeride kalmasından sonra oylamalara geçildi. 594 delegenin oy kullandığı seçimde, İl Başkanı Necat Karataş 342 oyla yeniden seçildi.