Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, birleştirme tutanaklarında eksiklikler ve yanlışlıkların olduğunu iddia ederek Yüksek Seçim Kuruluna itiraz başvurusunda bulunacaklarını söyledi.
Aydın"da kıyası mücadele içinde geçen seçimlerin sonuçlanmasıyla Aydın"da uzun süren bir seçim maratonu da sonuçlandı. Aydın Belediye Başkanlığı seçimlerine daha önce belediye başkanlığı yapan Hüseyin Aksu ile giren MHP, sayımlarda hata olduğunu ileri sürdü. Sandık görevlilerinin yaptığı bazı hataları tespit ettiklerini ve bu nedenle sonuçlara itiraz edeceklerini ifade MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, “Birleştirme tutanaklarında eksiklikler ve ciddi yanlışlıklar var. Kullanılan oyların toplamı yanlış yazılan tutanaklar var. Diğer yandan oy sandığından seçmen sayısından çok pusula çıkıyor. Bunlar ciddi sorunlar. O nedenle hukukçularımızla şuanda bir çalışma yürütüyoruz. Şuana kadar tespit ettiğimiz 40"a yakın sandıkta ciddi yanlışlıklar ve eksiklikler var. Bu nedenle itiraz hakkımızı kullanıp, yüksek seçim kuruluna başvuracağız” ifadelerine yer verdi.
Seçimlerde kendilerine oy veren seçmenlere teşekkür eden Hasan Muti, Aydın merkezde ve ilçelerinde AK Partiye ciddi bir mesaj verildiğini söyledi.