Toplantıya MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Canbazoğlu, MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mustafa Baştuğ ve MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas, MHP'li Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve 17 ilçenin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mustafa Baştuğ, MHP olarak İl Genel Meclisinde yaptıkları çalışmaları değerlendirerek, "14 İl Genel Meclis Üyemizle İlimiz adına güzel çalışmalara imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda grubumuzun mecliste rolü çok büyük..Bizde halkımız adına hizmetlere devam edeceğiz. Seçimlere 1 yıl kaldı, bu anlamda ükemizin önünde önemli bir fırsat var ve MHP olarak tek başına iktidar için çok çalışmalıyız.MHP İktidarına giden bu dönemde herkez partimizi terk edenlere de geri bekliyoruz. Bunun içinde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmeliyiz" dedi.
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, insanlığın refah ve adalet duygusunun her dönemde aynı öneme sahip olduğunu ve bunu içgüdüsel bir durum olduğunun altını çizerek, en "Türk Milliyetçiliğin en temayüz ettiği rejim Demokrasi olduğu bilinmeli; Bu amaçla halkın demokrasi bilinci ve kültürü yükseltimeli.Demokrasi tüm kurum ve kuruluşların adına herkesin kendisine göre yorumladığı değil. Toplum adına yorumlanan bir rejim olmalı. Demokrasi seçme ve seçilme hürriyetidir. Demokrasi az da kalanların hak ve hukukunu teminat altına alan çoğunluğun yönetimidir. İktidarlarda buna göre olmalıdır” diye konuştu.
Uzunırmak, ülkenin ekonomik anlamında da kötü olduğunu iddia ederek, "Bugün çiftçi, esnaf vatandaşı kredi kullandırtıyorlar. Bunları alanların biri işyerimi açmış, istihdam mı yapmış, tesis mi kurmuş yok; ne yapmış bankaya borcunu yatırmış, var olan borçarını ödemiş ,yok pahasını malını satarak günü kurtamaya çalışmış" ifadelerini kullandı.
Uzunırmak"ın konuşmasının ardından MHP Aydın İl İstişare Kurulu Toplantısı basına kapalı olarak devam etti. -iha