29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Aydın İl Genel Meclisi’nde MHP’nin desteği ile İL Genel Meclisi Başkanlığını 2 yıllık süre ile alan CHP’nin bu hafta yenilecek başkanlık seçimi ile Meclis Başkanlığını MHP’ye devretmesi bekleniyor. MHP Aydın İl Teşkilatı İL Genel Meclisi Başkanlı için belirlediği adayı kamuoyuna açıklamazken, MHP İl Başkanı Hasan Muti, “CHP ile yazılı bir anlaşmamız yok, ancak siyasette de karşılıklı güvene sadık kalarak MHP’li bir İl Genel Meclisi Başkanı Seçilmesini bekliyoruz” dedi.
Milletvekili genel seçimlerine odaklanılması nedeniyle Aydın’da adeta unutulan İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerine saatler kaldı. Kamuoyunda bilinen CHP ve MHP koalisyonun iç yüzündeki anlaşmalara göre bu dönem CHP’nin desteği ile MHP’den bir İl Genel Meclisi Başkanı Seçilmesi bekleniyor.
Konuyla ilgili soruları cevaplayan MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, “29 Mart 2009 Yerel seçimlerinden sonra İl Genel Meclisi’nde ortaya çıkan tablo gereği, hiçbir parti meclis hakimiyetini ve dolayısıyla da İl Genel Meclisi Başkanlığını alabilecek yoğunlukta olmayınca koalisyona benzer bir iş birliği hasıl oldu. Biz MHP olarak, önce ülkem mantığıyla hareket ettiğimizden dolayı, burada meclis çoğunluğunda olmayan CHP ve AK Parti yetkililerinden gelen talep üzerine, uzlaşı arama zemininde beraber olduk. Biz tercihimizi CHP’den yana kullandık. MHP ve CHP birlikteliği ile İl Genel Meclisi Başkanı’nı CHP’den seçtik. Şimdi yeni dönemde MHP’den bir İL Genel Meclisi Başkanı seçilmesi beklentimiz var. Bunda bir imza metni yok bir anlaşma şartları yok ama karşılıklı güvene esas olmak üzere bir takım konularda mutabık kalındı” diye konuştu.
İl Genel Meclisinin geride kalan 2 yılını da değerlendiren MHP Aydın İL başkanı Hasan Muti, İl Genel Meclisinde MHP’nin gayet iyi gittiğini iddia ederek, önümüzdeki dönem için 14 üye ile temsil edilen MHP’nin İl Genel Meclisi Başkanlığını da yürüteceğine inandıklarını söyledi.
“SİYASETTE GÜVENİN YERLEŞMESİ LAZIM SÜRPRİZ BEKLEMİYORUZ”
Sürpriz bekleyip beklemedikleri yolundaki soruları da cevaplayan Hasan Muti, CHP ile aralarında herhangi bir yazılı anlaşma olmamasına rağmen sürpriz beklemediklerini ve siyasette güvenin artık yerleşmesi gerektiğini kaydederek, “Siyasette güvenin artık yerleşmesi gerek. Karşılıklı sözlerin arkasında durulması ve karşılıklı güven duygusunun siyasette yer alması gerektiğini inanıyorum” ifadelerine yer verdi.