MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, bayanların standında yaptığı açıklamada, yapılacak anayasa değişiklik paketinde milleti bulamadıklarını söyledi. Oylanacak anayasa değişiklik paketinde vatandaşı, memuru, emekliyi, işçiyi bulamadıklarını dile getiren Taner, "Anayasa değişiklik paketinde yargıyı AK Parti yandaşı haline getirme çabası var" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Taraf olmayan bertaraf olur" sözüne değinen Taner, şunları söyledi: "Bugün Türkiye'de kamuoyuna, vatandaşa, sivil toplum kuruluşlarına baskı var, Aydın'da da valimiz tarafından baskı altına alınıyoruz." Geçmişte, milletin Türk-Kürt, Alevi- Sünni gibi ayrıştırıldığını ve Türkiye'de gerilimli bir hava yaratıldığını belirten Taner, "Bugün de ülke de evetçi- hayırcı ayrışması yaptırılıp kavga çıkarılmak isteniyor" ifadelerini kullandı.
Aydın'da yaptıkları referandum çalışmaları çerçevesinde MHP'nin 3 milletvekilinin Aydın'ın çeşitli bölgelerinde ve ilçelerinde çalışmalar sürdürdüklerini anlatan Taner; "Bugün ben Aydın'dayım, bir milletvekili arkadaşımız Buharkent'te, biri de Nazilli'de çalışmalarını sürdürüyor. Halktan gördüğümüz ilgi Aydın'da umudumuzu yüksek tutuyor. Aydın'dan büyük oranla 'hayır' çıkacağına inanıyoruz" dedi.