MHP"de, 31 Ekim"de Ankara"da Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda “Millet ve devlet bekaası için güç birliği” başlıklı toplantı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Toplantıya Türkiye genelinde il ve ilçe başkanlarının yanı sıra teşkilattan da çok sayıda parti mensubunun katılması bekleniyor. Aynı zamanda bir seçim startı sayılacak olan toplantıdan sonra MHP Lideri Bahçeli tüm teşkilatın seçim için Türkiye"yi karış karış gezmesini isteyecek.

Öte yandan MHP"nin yeni seçim bildirgesinin yazılmasına başlandığı da öğrenildi. Kamu yönetimi, terörle mücadele ve güvenlik, diplomasi, ekonomi gibi konularda, farklı genel başkan yardımcılarının uzmanlık alanlarına göre yazımı süren bildirgenin 31 Ekim"e yetişmesi için çalışmaların sürdüğü de belirtildi.

Kadınlara kapı açık

2011 genel seçimleri öncesinde MHP kadınlara da kapısını araladı. İl başkanları ve MYK üyeleriyle Ankara"da yaptığı toplantıda, kadınlarla ilgili düşüncelerini de dile getiren Bahçeli, “Partimizde kadınlar da var. Ancak bunların listelerde daha fazla yer bulması gerekir. Onlara yönetim kademelerinde daha fazla yer vermeliyiz” görüşünü paylaştı.

Kısa süre önce değişiklik yaşanan MHP Kadın Kolları"nın teşkilatlarda aktif olarak görev yaptığını hatırlatan Bahçeli, listelerde daha fazla sayıda kadın adayın yer bulacağı sinyalini de verdi.

TBMM"deki grup toplantısında “Liste çekişmelerine girmeyin” mesajı veren MHP Lideri Bahçeli"nin bu mesajlarını 31 Ekim"de de tekrarlaması bekleniyor. Bahçeli"nin il teşkilatlarından milletvekilliği için isim isteyeceği de ifade ediliyor.

Ankara kulislerinde uzun zamandır MHP"ye 31 Ekim"de bazı katılımlar olabileceği iddiaları da konuşuluyordu. Ancak şu ana kadar bir netleşme sağalanamazken Bahçeli"nin kurmayları böyle bir katılımla toplantının üzerine “gölge düşmesini istemediklerini” belirttiler. Partiye katılımlar konusunda oldukça titiz olan MHP Lideri sık sık, “Partimizin kapıları herkese açık. MHP"de siyaset yapmak isteyen herkes gelip üye olabilir. Ancak vizyona konulacak katılımlarda kriterlerimiz var” dediği ifade ediliyor.