Ankara'da düzenlenen "Kerkük Sevdalıları ile Buluşma" programında konuştu. Gündeminde, İdlib operasyonu ve Kuzey Irak'taki tartışmalı referamdum vardı. Bahçeli, dikkat çeken mesajlar verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli özetle şöyle konuştu;

"Biz Kerkük sevdalısıyız. Feryatları bitirecek irade ayaktadır, teyakkuzdadır, hazırlıklıdır. Zulme sessiz kalmadık, sesimizi yükselttik.

25 EYLÜL KUMPASI KABUL GÖRMEYECEK

Türk milletinin hayat damarlarını kurutmak emelindeler. Şer bir kampanya hüküm sürüyor. Kimler? Elbette Türk ve Türkiye düşmanları. Dört bir koldan sabotaj yapıp suikast düzenliyorlar. Irak'ın kuzeyinde bir oyun oynanıyor. Bitmeyen bir paylaşım kavgası devrede. Barzani ihanetin Irak'taki ismidir. 25 Eylül kumpası kabul görmeyecek. Bu komplo Sevr'i canlandırma teşebbüsüdür.

25 Eylül korsan referandumu iptal edilmezse zincirleme sorunlar karşımıza çıkar. Irak ve Suriye'nin bütünlüğü Türkiye için hayatidir. Kerkük'ün güvenliği Ankara'nın güvenliğidir. Türkmenlerden vazgeçmeyiz. Türkmeneli Türk'ün özyurdudur. Biz Kerkük dedikçe bazıları rahatsız oluyor. Onların rahatsızlığı bizim için memnuniyettir.

82 KERKÜK 83 MUSUL DEMENİN ÖNÜNDE HİÇBİR GÜÇ DURAMAYACAK

En az 5 bin Ülkücü Kerkük için bekliyor diyoruz. Boş konuşmuyoruz, kurusıkı atmıyoruz. Biz Misak-ı Milli diyeceğiz. Biz Türkmenli'ni son nefesimize kadar savunacağız, sahipleneceğiz. 82 Kerkük 83 Musul demenin önünde hiçbir güç duramayacaktır. 84'ü de söylesek çıldıracaklardı. Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için asıldır. Irak Merkezi Hükümeti ile ilişkileri güçlendirmeliyiz.

İdlib'e operasyon başlamıştır, darısı Afrin'in başınadır. İdlib'deki operasyon sonrası hedef Afrin olmalıdır. Barzani aklını başına almalı. Ya Türkmeneli devletleşmeli ya da 82 Kerkük olmalı. Böyle gelmiş böyle gider demeyeceğiz. Kerkük yay gibi gerilmiş fırın gibi ısınmıştır."

ERBİL, MUSUL, KERKÜK TÜRKMEN ŞEHRİDİR

Barzani yanlıştan dönmelidir, sabrımızı taşırmamalı. Zulme karşı adaletin yanındayız. Erbil, Musul, Kerkük Türkmen şehridir. Türkmeneli'ne bir kez daha selam olsun."