İl Başkanı Köse, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydın Ziraat Odası’na ziyaret ederek Başkan Rıza Posacı ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşüp sektörün sorunlarını görüştü.

MHP Aydın İl Teşkilatı’nın Ziraat Odası’na gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, görevine yeni başlayan MHP İl yönetimine başarı dileklerini sundu. Tarım şehri Aydın’da yaşayan her 100 kişiden yaklaşık yüzde 65’inin çiftçilikle iştigal ettiğini belirten Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, şu anda Ziraat Odalarına kayıtlı 106 bin üyenin bulunduğunu ve il genelinde yaklaşık 380 bin kişinin faal olarak çiftçilik yaptığını söyledi. MHP’nin şu anda muhalefet görevini üstlendiğini ve bu kapsamda çiftçilere verilen desteklemelerin artırılması konusunda destek beklediklerini kaydeden Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, sorunların çözümü konusunda herkesten destek beklediklerini söyledi.

MHP il yönetimi olarak, halkın sorunlarını kamuoyuna yansıtmak ve çözümüne katkı sağlamak için tüm sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Fevzi Köse, “Aydın’da ekonominin lokomotifi tarımdır. Yani çiftçilerimiz mutlu ise Aydın’da herkes mutlu, çiftçimiz üzüntülü ise herkes mutsuzdur. Maalesef Aydın’da çiftçimiz ciddi sıkıntı içerisinde. Şu anda Aydın’da kredi borcu olmayan çiftçimiz neredeyse yok. Çiftçilikle uğraşan her 100 aileden neredeyse 95’nin kredi borcu var. Bizim talebimiz; çiftçilerin borçlarının ertelenmesi ve kredi faiz oranlarının düşürülmesi. Şu anda pek çok çiftçi devletin bankası varken imkansızlıklar nedeniyle özel bankalara gitmek zorunda kalmış bu durum da çiftçiyi daha büyük çıkmazın içine sokmuş. Devletin milyarlık yatlarla gezip tatil yapan kişilere sağladığı indirimli mazot imkanını zor şartlarda üretim yapan çiftçiye de sağlaması en büyük temennilerimizden biridir” dedi.

İl Başkanı Fevzi Köse ayrıca, Türk çiftçisinin ve özellikle Aydınlı zeytin ve pamuk üreticisinin dünya piyasası ile rekabet şansının kalmadığını bu nedenle primlerin yükseltilmesini istedi. Köse konuşmasında “Bizde zeytinyağı primi 50 kuruş, pamuk primi 46 kuruş olarak açıklandı. Akdeniz ülkelerinde zeytinyağı primi 1,5 Euro. Geçen yıl pamuk 2 TL idi, bu yıl 1 lira 20 kuruş primle birlikte çiftçi maliyeti bile karşılayamayacak. Bunun yanında Köşk ve Germencik’te organize sera bölgeleri bir an önce faaliyete geçmelidir” diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png