AYDINPOST HABER SERVİSİ/Erkan AKBAL-MHP Aydın Merkez ilçe başkanlığında değerlendirmede bulunan MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet dileğinde bulundu.

Dışişleri bakanı istifa etmeli

Köse tamamen dış güdümlü olarak yanlış yürütülen Suriye politikası sonrasında Suriye tamamen dağılmış durumda olduğunu dile getiren Köse konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Zamanında yanlış yürütülen Irak politikası sonucu Kuzey Irak teröristlerin merkezi durumuna gelirken bugün yanlış yürütülen Suriye politikası sonucu da Kuzey Suriye’nin teröristlerin ikinci merkezi olarak ülkemize yapılacak olan saldırıların merkezi olma durumunda. Bu yüzden benim şahsi kanaatime göre Dışişleri Bakanı ülkeyi birçok sorunla baş başa bıraktığı için istifa etmeli.’’

MHP’nin iktidara geldiğinde terörü ne kadar zamanda bitirebileceğinin sorusu üzerine Köse; iktidara geldiklerinde 4 yıl içinde terör olaylarını sonlandırabileceklerini söyledi.

Hükümetin yaklaşık 12 yıldır yanlış süren terör olaylarının yanlışlığı neticesinde ülkedeki terör olaylarını bu derece arttığını dile getiren Köse; ‘’Özellikle yanlış Suriye ve Kuzey Irak politikasının yanlış yürütülmesi sonunda ülkemizin güneydoğusunda büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Terörün yıllar boyu iyi analiz edilememesi, teröre primlerin verilmesinden dolayı açılım safsatalarının yanlış analiz edilmesi sonucu ülke sıkıntılı duruma düşmüştür.’’ diye konuştu.

Köse; sıfır sorun diye yol çıkan hükümetin dış politikada sorunların içine gömülmüş durumda olduğunu belirtirken Türk milletinin asla bu teröristlere gereken primi vermeyeceğini ve terör örgütüne gereken cevabı zamanında vermediğinden dolayı gereken hesabı gereken yerlerden soracağını ifade etti.

TSK mensuplarının özellikle de Güneydoğuda görev yapan üst düzey subayların ve Genelkurmay Başkanlığı yapan kimselerin terör örgütü muamelesi yapılarak içeri alındığını söyleyen Köse; TSK’nın şu anda tamamen demoralize olduğunu, bu şekilde gerekli mücadeleyi beklemenin mantığa sığmayacağını, hükümetin de bu konuda gerekli tedbirlerin alması gerektiğini belirtti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

dsc_0009.20120806141527.jpg