Basın toplantısını MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu yaparken, MHP İl Başkanı Hasan Muti, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Ali Oklay ve Orhan Ateş, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile bazı belediye meclis üyeleri hazır bulundu.
Son günlerde yayın organlarında MHP ve ülkücülerle ilgili garip yorumların yapıldığını belirten MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu; yapılan yorumların saçma sapan bir hezeyan olduğunu ve yorumları yapanların toplumun terörizm olmasından menfaat elde etmeyi umanlardan ibaret olduğunu söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin değişik zamanlarda ülkücülerin nerelerde bulunmaları gerektiğini ifade etttiğini ve bunların "okul, iş ve bilgisayar başında çalışmak" olduğunu anlatan Metin Mutafoğlu, şöyle konuştu: "Güvenlik bugünkü şartlarda tamamen devlet görevlilerinin yükümlülüğüdür. Bu bilinçle, MHP mensupları veya ülkücüler mücadelelerini demokrasi çerçevesi içinde ve meşru bütün zeminlerde sürdüreceklerdir. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalı."
Ülkemizin geldiği ya da getirildiği noktada "Kürt Açılımı" diye bir planın dayatılmaya çalışıldığını anlatan Mutafoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Demokratik hakkımızı kullanarak bir eylem kararı aldık. Dün 'kürt sorunu' diye tanımlanan bugünkü 'Açılım'ın yavaş yavaş "kimlik ve bölünme" sorununa dönüştürüldüğüne işaret ediyoruz. Anayasamıza "Bebek katilinin teklifi ile sokulmak istenen etnisite ayrışmasını kabul etmiyoruz. Akan kanın baş sorumlularından olan emperyalistlerin maşası Apo'nun hazırladığı "Yol Haritasının" ülkeyi meçhule götüreceğini görmenizi istiyoruz."
Bu gelişmelere tepki olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün anlamlı posterini halkımıza hatıra olarak dağıtacaklarını anlatan Mutafoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "İçinde bulunduğumuz bu günlerde işbirlikçiler ve efendilerine verilebilecek cevap bu olsa gerek. "Ne Mutlu Türküm Diyene!"
MHP İl Başkanı Hasan Muti de, PKK'nın muhatap alınmasını ve Türkiye'yi etnik bölgelere ayrıştırma planlarını ihanet olarak değerlendirerek şunları söyledi: "Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) eşbaşkanı Başbakan Erdoğan'ın açılımın ABD'nin projesi olmadığını söylemesi inandırıcı değildir. Kürt açılımı ve demokratik açılım BOP'un bir parçasıdır. BOP'un eşbaşkanı olmakla övünen Başbakanı söylemlerinin arkasında durmaya davet ediyoruz."
İlçe Merkezi'nde yapılan basın toplantısının ardından Söke MHP İlçe yöneticileri, İl Başkanı Hasan Muti ile birlikte vatandaşlara Atatürk resimlerinin yer aldığı posterleri dağıttı. Söke MHP teşkilatının açılıma tepki için dağıttığı posterler Sökeli vatandaşlardan oldukça ilgi gördü.