Olaylarda 'Bozkurt işareti' yapanların MHP'li olmadıklarını vurguladı. MHP'nin bu tür olayların içinde girmemesinin birilerin canını sıktığını kaydeden Başkan, "Biz 12 Eylül öncesinden dersimizi aldık. Bu ülkenin temellerine ateş edenlerle ülkeyi koruyanlar aynı potada eritildiği için MHP artık hiç bir dönemde bu tür olayların içinde olmayacaktır." dedi.
 
MHP' nin bu olaylarla uzaktan yakından ilişkisi olmadığının altını çizen MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, "Başta MHP İstanbul İl Başkanı olarak il emniyet müdürümüzle direk irtibat halindeyim. MHP'nin bu tür olaylarla irtibatının olmadığını göstermek adına her türlü çabayı gösteriyoruz. Yapılanlar tam tersine MHP'yi bu olayların içine çekmek için kullanılan bir sistemdir. MHP'nin bu olayların içinde olmaması birilerinin canını sıkmaktadır. MHP bu olayların içine çekilerek memlekette bir kardeş kavgasının fitili ateşlenmek istenmektedir. MHP bu konuda kanunlara, yasalara devlete son derece saygılıdır ve devletin güvenlik güçleri ile irtibat halindeyiz." diye konuştu.
 
Zeytinburnu'daki olayları PKK'nın şehirdeki yapılanmasının çıkardığını söyleyen Abdurrahman Başkan, yanlış bilgilerle halkı da galeyana getirilmek istendiğine dikkat çekti. Facebook ve Twitırlarda yayınlanan yanlış bilgilerle, halkın belli noktalarda toplamaya çalışıldığını belirten Başkan, "Tüm İstanbul halkını ve özellikle Zeytinburnu'ndaki vatandaşlarımızı itidalle davranmaya davet ediyoruz." şeklinde çağrıda bulundu. Bir etnik ateş yakılmak istendiğine dikkat Çeken MHP İstanbul İl Başkanı Başkanı, Zeytinburnu'nda bir kardeş kavgasının provaları yapıldığının altını çizdi. Başkan, bunun fitilinin Dolapdere'de yapılmak istendiğini, sonra da Zeytinburnu'na getirildiğini kaydetti. Başkan, MHP işin içinden uzak tutuldukça birilerinin"İşin içine MHP'yi nasıl çekeriz?" şeklinde düşündüğünü ifade etti.
 
Medyadan da bu tür konularda duyarlı olması temennisinde bulunan Başkan şöyle konuştu: "Her bozkurt işareti yapanın MHP'li olduğu düşüncesi son derece yanlıştır. Gerçek MHP'lilerin hiçbiri bu tür olaylarda bozkurt işareti yapmazlar. Bozkurt işareti bizim kendi mitinglerimizde, içimizdeki heyecanın dışa vurulması adına yaptığımız bir işarettir. Bulunduğumuz ortamlarda, miting gibi, toplantılarda kullandığımız bir figürdür. Dışarıda kullandığımız bir figür kesinlikle değildir. Biz, kendi düğünlerimizde bile bu figürü kullanmayız. MHP ile ilgili bir etkinlikte içimizdeki bir coşkunun dışarı vurulmuş bir şeklidir. O yüzden bunu MHP gibi anlamak ve MHP'ye mal etmek doğru bir davranış olmaz."
 
Olayların hikayesini iyi okumak gerektiğini de dile getiren Abdurrahman Başkan, olayların Diyarbakır'daki yemin krizi ile başlayan ve Zeytinburnu'nda uygulamaya konulan bir projenin ürünü olduğunu söyledi. Olayların durup dururken ortaya konulmuş bir şey olmadığını belirten Başkan, "Bunların bir programı var. Orada kendilerine bir eyalet sistemi kurmanın, vergi vermeyeceğiz gibi şeyler demek, yanlış. İlk başta, Kürt açılımı ile başlayan sonra demokratik açılımla yapılan açıklamaların içi doldurulmaya çalışılan şeyin kolay dolacak bir şey olmadığı, Türkiye'ye fayda sağlamadığı hükumet tarafından da anlaşıldı. Bu konuda, hükümetin bunu anlamış olmasını MHP adına memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kulladı.
 
'DÜŞÜNCELERİMİZ FARKLI OLABİLİR AMA KÜRTLER BİZİM KARDEŞİMİZ'
 
Güneydoğu'da yaşayan vatandaşların kesinlikle bu toplumun ayrı bir parçası olmadığını kaydeden Abdurrahman Başkan, "Kürtler kardeşlerimiz, bizim onlarla hiç bir sorunumuz yok." açıklamasını yaptı. 6 Haziran'da Diyarbakır mitingine son derece misafirperver karşıladıklarını da hatırlatan Başkan, "O insanlarla düşüncelerimiz farklı olabilir. Ama özünde, Türkiye içindeki kardeşlik faktörümüzü hiç bir zaman inkar etmedik. Hatta genel başkanımızın 'Brüksel'dekiler, Washington'dakiler sizleri, bizden daha çok sevemezler. Anadilde eğitim, sizin karnınızı doyurmuyor. İş ve aştan daha mı önemli?' diye açıklaması oldu. Türkiye'yi doğru okumamız, doğru analiz etmemiz gerekiyor. Bunu politikaya alet etmemiz yanlış. Hatta, daha da öteye gideyim, Kürtçe kurslar serbest bırakıldı. Dikkat ederseniz, ana dilde eğitim diyenlerin hiç birinin çocuğu kurslara gitmedi. Çünkü kullanılan bir dil değil. Yarın, çoğu insanın o dilde eğitim yapan üniversiteyi talep edeceğini de düşünmüyorum. Halkımızın bu konuyu daha doğru algılaması daha mutedil bir şekilde izlemesinde fayda var."
 
"Bu tür provokatif olaylara karşı aldığınız önlemler var mı?" sorusunu MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, şöyle cevapladı: "Ocaklarımıza ve İstanbul ilçe başkanlıklarımıza sözlü ve yazılı talimatlarımız oldu. 'Bu olayların içinde hiç bir şekilde yer almayacaksınız. Hiç bir şekilde akşam saatlerinde geç kalmadan ocaklarımızı, ilçe merkezlerimizi kapatacaksınız' dedik. En önemli şey de güvenlik güçleri ile aramızda sürekli olarak bilgi alış verişi olması. En ufak çıkan olaylara anında müdahale ediyoruz. Mesela, facebook'da birisi, 'Avrasya Hastanesi'nin önünde toplanacağız.' diyor. Sanki MHP'den gelmiş gibi yapıp, bazıları arkadaşlarımızı o bölgeye davet ediyor. MHP bunları çağırıyormuş gibi algılanmasına sebep oluyorlar. Biz, hemen hastanenin önüne arkadaşlarımızı gönderiyoruz. 'Bu MHP ile ilgili değil.' diyoruz. Ya da facebook da twiter da, bunun bizimle ilgili olmadığını belirtiyoruz."
 
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN EKİPLER KURDUK
 
Sosyal paylaşım sitelerinin de günümüzde toplumun etkilenmesinde önemli bir yeri olduğuna değinin Abdurrahman Başkan, sosyal paylaşım sitelerini iyiye kullandığınız zaman iyi sonuçlar, kötüye kullandığınız zaman kötü sonuçlar alındığını kaydetti. Sosyal paylaşım sitelerini ateşe benzeten Başkan, "Ateşi sobanın içinde tutarsanız odanızı ısıtır. Kapağını açtığınızda da evinizi odanızı yakar. Sosyal paylaşım siteleri de buna benzer." örneğini verdi. Başkan, "Sosyal paylaşım sitelerinizi takip etmeniz için özel bir ekip mi kurdunuz?" sorusuna, "Tabi ki ilimizde ve ilçelerimizde bu konuyla ilgili görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var." şeklinde cevap verdi.
 
MHP'nin Türkiye'nin zararına olacak hiç bir şeyin içinde yer almasının söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan, şöyle devam etti: "Biz 12 eylül öncesinden dersimizi aldık. Bu ülkenin temellerine ateş edenlerle ülkeyi koruyanlar aynı potada eritildiği için MHP artık hiç bir dönemde bu tür olayların içinde olmayacaktır. Genel başkanımız en yetkili kişidir. Ben de İstanbul'un en yetkili kişisi olarak bu konulara MHP'nin hiç bir zaman bulaştırılmayacağını, en ufak bir mesajımız bile olmayacağını buradan tüm vatandaşlarımıza ve Zeytinburnu'nda yaşayan tüm vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum."
 
INTERNETHABER