MHP'nin İzmir andı!
 
MHP, İzmir Sözleşmesi’ni Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlediği toplantıda açıkladı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantıda, MHP Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural, sloganlarının ’Markamız İzmir, farkımız İzmir’ olduğunu belirterek, İzmir’i marka şehir yapma gayreti içinde olduklarını söyledi. Vural, "İzmir bir markadır. Bu marka değerini korumayanlar utanmalıdır. İzmir’in marka arayışı yoktur" dedi.
İzmir’in sorunlarının işsizlik, yoksulluk yeni cazibe alanlarının yokluğu, göç ve koordinasyon eksikliği olduğunu belirten Vural, "İzmirli iş bulamıyor, doymuyor, göç alıyor. En büyük gecekondu kenti görünümünde. Hemşehri duyarlılıkları artmış kentte istihdam için gelenler daha çok sorun çıkarıyor. Eşgüdüm yok, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Hükümet arasında sorun yaşanıyor, yatırımlar tamamlanmıyor. Herkes birbirine artık ’İzmir geriliyor mu?’ sorusunu sormaya başladı" dedi.
 
Vural, MHP olarak iktidara geldiklerinde İzmir’de yapacaklarını şöyle anlattı:
"Yeni istihdam yaratacak projeler hayata geçirilecek. İzmir katma değeri yüksek ürün üretimi ve ihracatına odaklanacak. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) parsellerinin yüzde 34.5’u boş. Çarpık işleyen teşvik sistemini değiştireceğiz. OSB’lerde mesleki eğitim kurumu oluşturacağız. Şoför esnafının alacağı her yeni araçtan KDV ve ÖTV alınmayacak. Hipermarketlerin kent içindeki yerlerine standart getirilecek. Küçük işletmeleri teşvik etmek için finans çarşısı kuracağız. Üzüm, pamuk ve zeytine fiyat garantisi et ve süte garanti fiyat uygulamasına geçilecek. İzmir’i fuar ve kongre merkezi haline getireceğiz. Kültürpark’ı cazibe merkezi haline getireceğiz sadece fuar döneminde değil 12 ay boyunca hareketli olacak. EXPO 2020’nin yapılması konusunda her türlü girişimi destekliyoruz. Mega Müze İzmir Projesi’ni hayata geçireceğiz. Alsancak’ı kruvaziyer turizmi ile entegre edeceğiz. Büyük ölçekli yat limanı projesine ihtiyaç var. Yat üretimi de cazibe sektör olacak. İkinci konutları turizme kazandıracak teşvik modelleri uygulanmalı. Fuar oyunları düzenleyeceğiz. Ulaşım çok önemli. İzmir-İstanbul deniz ulaşımı hızlandırılacak. Havaalanında dış hatlar uçuşları artırılacak. Metronun bir an önce bitirilmesi için her türlü desteği sağlayacağız. Bitmeyen metro kanayan yara olmuştur."
 
BİR ELDE BİLDİRGE, DİĞERİNDE SÖZLEŞME
 
MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan, partisinin seçim takviminden çok önce çalışmaya başladığını belirterek, "Hiç durmaksızın gece gündüz koşturarak bu vizyonu anlatıyorlar. Girmedik mahalle gidilmedik köy kalmayacak şekilde bir elde seçim beyannamesi diğer elde İzmir Sözleşmesi vatandaşlara dağıtacağız. Sabahın erken saatlerinde gece yatıncaya kadar anlatacağız" dedi.
 
MHP’nin İzmir andı
 
MHP İzmir milletvekili adayları, hep birlikte İzmir halkına şu sözü verdi:
 
"İzmir’in hak ve hukukunu koruyacağımıza ve savunacağımıza İzmir’in marka değerini koruyup yüceteceğimize, TBMM’ye memur olmak için değil, İzmir’in vekili omak için gidip onurumla mücadele edeceğimize, Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesini ve onun temel değerlerine her şart ve zeminde koruma iradesi sergileyeceğime söz veriyoruz. Sözümüz senedimizdir." - vatan