Aydın İmam Hatip Lisesi içerisinde bulunan Hatipler Camisi"nde düzenlenen "Vefa Gecesine" AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez ve 42 yıl içerisinde okuldan mezun olan çok sayıda eski öğrenci katıldı.

Daha önceden planlanan ve Vefa Gecesine kadar olan sürede okunan onlarca hatimin duası edilerek başlanan gecede, Kuran-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif okundu. Gecede okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan hatimler İmam Hatip Lisesi"nde görev yapmış ve vefat etmiş öğretmenlerin ruhuna bağışlandı. Gecede okuldan mezun olan öğrenciler, öğretmenleri ile bir araya gelerek hasret giderdi. Etkinliğe yaklaşık Törene yaklaşık 38 yıl önce okuldan mezun olan birçok öğrenci, torunlarıyla birlikte geldi. Oldukça renkli geçen gecede eski öğrenciler doyasıya hasret giderdi.

İmam Hatip Lisesi mezunları olarak, kendilerine emek veren tüm öğretmenleri unutmadıklarını belirten AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez, “1968 yılında eğitim-öğretime başlayan okulumuzda bugüne kadar yüzlerce öğretmenimiz görev yaptı. Hepsinin de öğrencilere büyük emeği geçti. Bu öğretmen, idareci ve hizmetlilerimizin bir çoğu ahirete irtikal etti. İnsan hayatında en önemli değerlerden biri de insanı hayata hazırlayan öğretmenleridir. Bu nedenle bugün çok şey borçlu olduğumuz öğretmenlerimize olan vefamız dolayısıyla "Vefa Gecesi" düzenledik. Bu etkinlik için 50"ye yakın hatim indirildi. Bugünde okulumuzun avlusunda bulunan camide lokma döktürüp, hatim duası yapıyoruz” dedi./iha