Aydın Lisesi'nin 60.Kuruluş Yıl dönümü ve Geleneksel Mezunlar Pilav Günü okul bahçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Aydın'da ünlülerin okulu olarak bilinen tarihi Aydın Lisesi; İstek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Dalan, eski bakanlardan Nahit Menteşe, İsmet Sezin, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu gibi birçok ünlüyü mezun ettiği için ünlülerin okulu olarak da biliniyor.
Okulun eski mezunlarının bir araya geldiği geleneksel pilav günün Aydıne Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Aydın Lisesi eski mezunlarından eski bakanlardan Nahit Menteşe, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel ile okulun kurulduğu günden itibaren mezun olan pek çok davetli katıldı.
Okulun ilk mezunlarından olan eski bakanlardan Nahit Menteşe, Aydın Lisesi"nin kendisi için oldukça anlamlı bir okul olduğunu belirterek “Şu an burada olmak bana mutluluk verdi. Çok duygulandım eski günlerimi hatırladım.Ama bizim dönemizden çok az insanı şu an burada görüyorum” dedi.
Aydın Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Cihan Şahin ise derneği 2005 yılında kurduklarını amaçlarının Aydın Lisesi"ni eski görkemli günlerine kavuşmasını sağlamak olduğunu belirterek “Lisemizin eski günlerdeki üniversite sınavlarında, spor müsabakalarında Aydın"ın ismini en üst seviyelere çıkarması sağlayacağız. Geleneksel etkinliğimizin her yıl daha renkli geçmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için tüm mezunlarımızı derneğimize kayıt olamaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Törende konuşmaların ardından 1948 yılında kurulan okulun 1951 yılındaki ilk mezunları genç mezunlara nasihatlerde bulundu. Törende okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler katılımcılar tarafından beğeniyle izlenirken, eski öğrenciler öğretmeleriyle hasret giderdiler. Tören sonunda pilav gününe katılanlara pilav ve ayran dağıtıldı.