Aydın Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Vali Vekili Celal Ulusoy, eski senatörlerden Sadettin Demirayak, eski bakanlardan Nahit Menteşe, emekli Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Ali İhsan Özçakır, Aydın Lisesi Müdürü Mehmet Sezgin ve çok sayıda eski mezun katıldı. Etkinlikte bu yıl ilk kez açılan anı defterine mezunlar geçmişteki anılarını ve iletişim adresleri bırakma fırsatı buldu.
Etkinlikte Aydın Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Tülay Aydın tarafından derneğe emeği geçen ve törene katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Isparta"da yapılan Halk Oyunları Şenliği"nde müzik dalında birinci ve Halk Oyunları dalında da dördüncüsü olan Aydın Lisesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Günün popüler dansı Kolbastı ise izleyenleri büyüledi.
Pilav ve ayranın dağıtıldığı geleneksel pilav gününde Aydın Lisesi bahçesindeki anaokulunun kaldırılarak lise dışında ve daha çağdaş bir binaya taşınmasını isteyen Aydın Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Tülay Aydın, eski Sultani Mektebi binasının bir müzeye dönüştürülmesini talep etti. Aydın"ın bu önerisini alkışlarla destekleyen Aydın Lisesi mezunları, bu konuda çalışmaların başlayabilmesi için imza kampanyası başlattı.
Eski mezunların biribiriyle kaynaştığı ve bol bol sohbet yapılarak hasret giderilen şenlikte fotoğraflar karelerinde eski ve yeni mezunların bir arada anılar pekiştirildi. Önümüzdeki Temmuz ayında bir gece olarak etkinliğin yeniden düzenleneceğini müjdesini veren Dernek Başkanı Aydın, tüm Aydınlı mezunlara ulaşılarak Aydın Lisesi mezunları ailesinin daha da büyümesini sağlayacaklarını dile getirdi.