Adanalı eğitimci anne ve makine mühendisi babanın 3 çocuğundan en küçüğü olan Özgecan Turna"nın, ailesi tarafından Ankara"dan alınan cenazesi, Kabasakal mezarlığına getirildi.

Özgecan Turna"nın cenazesi defin için hazırlanırken, kriz geçiren anne İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Müdürü Fatma Turna, "Evimin maskotu, küçük bebeğim, akıl hocam, akıllı kızım. 10 gün sonra mezuniyet törenine gideceğim Ankara"ya, onun cenazesini almak için gittim" diyerek ağıt yaktığı Özgecan"ın, diğer iki çocuğundan 17 yıl sonra dünyaya geldiğini söyledi.

Acılı anne, "Evimin boncuğu kızımı Allah bana 17 yıl sonra verdi ama 22 yılda aldı. Diğer çocuklarım meslek sahibi oldu, yuvalarını da kurdular. Benim bütün hayatım Özgecan"dı, onun geleceği için çalışıyordum" dedi.

Devlet Demiryollarından emekli makine mühendisi baba Yüksel Turna ise bir yandan evlat acısı yaşarken, diğer yandan diğer çocukları ile eşini teskin etmeye çalıştı.

Özgecan"ın mühendis ağabeyi ile doktor ablası da tören boyunca, "bebeğimiz" diyerek ağıt yaktıkları kardeşlerinin arkasından gözyaşı
döktüler. Bu arada Özgecan"ın kaza günü mezuniyet fotoğrafı çekimi için hazırlandığı, ancak ilk servisi kaçırınca ikinci servise bindiği öğrenildi.

-KAZA-
Önceki gün Eskişehir yolundan Ümitköy istikametine giden Durali Satılmış yönetimindeki Başkent Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerini taşıyan 06 C 5472 plakalı servis otobüsü, Hacettepe köprüsü altında İlkay Oran idaresindeki 06 C 0969 plakalı başka bir servis minibüsüyle çarpışmış, servis otobüsü daha sonra köprü duvarına çarparak yol üzerinde devrilerek durabilmişti.

Kazada, Özgecan Turna hayatını kaybederken, şoför Durali Satılmış ile toplam 13 kişi yaralanmıştı.