Nazilli Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan 2009–2010 eğitim ve öğretim yılı Mezuniyet Töreni yağmur engeline takıldı. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı mezuniyet töreninde normal olarak seyreden programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu anda yağmaya başlayan yağmurda ıslanan davetliler İstiklal Marşının okunmasının ardından okuldan mezun olacak olan 164 öğrenci ile öğrenci velileri okulun kantinine ve bekleme salonuna sığındılar.
Yaklaşık bir saatlik beklemenin ardından yağmurun dinmemesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Okul Müdürü Oktay Tanrıöver mezuniyet törenini erteleme kararı aldı.
Okul Müdürü Oktay Tanrıöver, “Okulumuzdan mezun olacak olan 164 öğrencimiz, öğretmenlerimiz ve öğrenci velilerimiz bu mezuniyet töreni için çok iyi bir şekilde hazırlandılar. Ama görüldüğü gibi tören yapmamıza yağmur izin vermedi. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin ve öğrenci velilerimizin emeklerinin boşa gitmesine gönlümüz razı olamazdı. Bunun için da mezuniyet törenimizi 15 Haziran Salı gününe ertelemeyi uygun bulduk” dedi.