Törende eğitimlerini başarı ile tamamlayan 277 genç polis diplomalarını alarak mesleğe adımlarını attılar.
Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Recep Taner, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başknı Haluk Alıcık, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Ulukaraağaç, ilçede bulunan kurumların daire müdürleri, davetliler ve öğrenci velileri katıldı. Duygulu anların yaşandığı mezuniyet töreninde veliler kadar, okul yöneticileri de duygulu anlar yaşadı.
Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen yaptığı konuşmada, küresel terör olayları ve suç oranlarındaki çeşitlilik nedeniyle, güvenlik mekanizmasının tüm dünya için her gün daha fazla önem kazandığını söyledi. Güvenliğin olmadığı ülkelerde kamu düzeninin sağlanması, demokrasinin, insan hakları ve özgürlüklerinin kullanılmasının mümkün olamadığını söyleyen Yaşar Özen, “Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük bir cesaret, azim ve kararlılıkla çalışan Türk Polis Teşkilatına 277 yeni Polis Memurunun katılmasının haklı onur ve gururunu yaşadığımız bu günde teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız. Milletimiz için böylesine vazgeçilmez bir görevi yerine getiren Emniyet Teşkilatının bunu sağlayabilmesi ancak, bilgi çağının gereklerine göre yetiştirilmiş personel ile mümkündür. Tüm öğretim kadromuz bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimize aktarırken, gelişen teknolojiden de istifade etmektedirler. Dersler, televizyon video, kamera, projeksiyon cihazı ve tepegöz vb. görsel ve işitsel araçlarla işlenerek uygulamalı eğitime de ağırlık verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin, fiziki ve ruhi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla; tiyatro, folklor, gezi, konser, eğlence ve konferans gibi sosyal ve kültürel etkinliklerde düzenlenmektedir. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitimi verebilmek için bizlere desteklerini esirgemeyen başta İçişleri Bakanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne, İl Valiliğine, Polis Akademisi Başkanlığına ve Nazilli Belediye Başkanlığına huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen"in konuşmasının ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da bir konuşma yaptı. Türkiye Cumhuriyeti"nin temel kurumlarından olan emniyet teşkilatının gücünü yasalardan, desteğini milletten aldığını söyleyen Vali Coş, “Ülkede birlik ve düzeni sağlamaya çalışan böyle bir teşkilatın mensubu olmakla ne kadar iftihar edilse azdır” dedi. Konuşmasında mezun olan öğrencilere de seslenen Aydın Valisi Coş, “Okulunuzda almış olduğunuz eğitim ve öğretimle, milli, manevi ve kültürel değerlerinize sahip, bilgi çağının gereklerine göre yetişmiş Türk Polisi unvanını alıyorsunuz. Ülke sınırlarının bile sanallaştığı günümüzde her türlü teknolojiyi kullanan, çağdaş bilimi her şeyin üzerinde tutan kaba kuvveti değil aklın ve bilimin öncülüğünü yapan, bilinçli bir polis teşkilatının mensupları oluyorsunuz. Çalışmalarınızla Türk Emniyet Teşkilatı"nın hizmet ilkesi olan, "Vatandaş memnuniyeti ve toplum destekli polislik hizmetini" tam anlamıyla gerçekleştireceğinize inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Murat Karahan, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından okulda ilk on dereceyi alma başarısı gösteren Murat Karahan, Abdullah Ongun, Güven Banazılı, Mustafa Tetik, Coşkun Gelen, Yadigar Polat, Fatih Aslan, Tayfun Kılıçoğlu, İrfan Göksuoğlu ve Nurettin Taray"a protokol tarafından diplomaları ile hediyeleri verildi. Ödül töreninin ardından mezun olan 277 öğrenci yemin ederek polislik mesleğine ilk adımlarını attılar. Mezuniyet töreni, Polis Marşı"nın okunması ve tören geçişi ile sona erdi. Mezun olan öğrenciler keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterisinde bulundular