Okul bahçesindeki törende konuşan Okul Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, günümüz toplumunun bilgi toplumu olduğunu belirterek, bilgi toplumunun üyesi olan insanın, temel bilgisayar becerileriyle donatılmış, öğrenmeyi öğrenmiş, en az bir yabancı dil bilen, problem çözme yeteneği olan, bilgiye ulaşma yollarını bilen, düşünce üreten, farklı açılardan bakabilen, öğrenmekten hoşlanan ve çalışkan olmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.
Okullarında, eğitim alanında bu hedefler gözetilerek sürekli gelişim içinde olması, gelişimin getirdiği teknoloji ve yeniliklerle içi içe yaşaması gerektiğini ifade eden Sarayköylüoğlu, “Okulumuz 1997 yılında kurulan çok genç bir okul olmasına rağmen, asırlık okulların yaşamadığı kadar başarıyı ilk mezunlarını verdiği 2000 yılından bu yana 9 yıla sığdırmıştır. Biz de öğretmenleriniz olarak bunun huzuru içindeyiz. Ancak, bunun taşıması ne denli ağır bir sorumluluk olduğunun da farkındayız. Aydın Fen Lisesi tıpkı anne ve babaların özverisine benzer bir emeğin, inancın ve özenin eseridir. Okulumuzun 1997'den başlayıp gelen eğitim sürecinin her anında bu değerlerin derin izleri vardır. Gayretimiz, öğrencilerimizin başarılarıyla anlam kazanmakta ve asıl anlamını bu başarıda bulmaktadır” şeklind ekonuştu.
Konuşmaların ardından, mezun olan 47 öğrenciye mezuniyet belgeleri, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Beytullah Eser, Mehmet Akçıl, Okul Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu ve öğretmenler tarafından verildi.
Öğrencilerin kep atmalarının ardından velilere gözleme ve dondurma ikram edildi.