Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulma korkusu yaşayan öğrencilere İstanbul Nişantaşı Meslek Yüksekokulu'ndan (MYO) müjde geldi. Mezunlarının çalışma hayatına başladıktan sonra işsiz kalması durumunda Nişantaşı MYO yönetimi, 6 ay boyunca bin lira 'kötü gün destek maaşı' vereceğini bildirdi. Okul bünyesinde kurulan İnsan Kaynakları (İK) Atölyesi ile öğrencilerin eğitim ve stajlarını yakından takip eden okul yönetimi, gençlerin mesleki alanda da yetkinleşmesi için gerekeni yapacaklarını ifade etti. Eğitim verilen alanda öğrencilerin kalifiye personel olarak yetişmelerini sağlayarak iş dünyasının ihtiyacı olan insan kaynağının oluşturulmasının amaçlandığı vurgulandı.

DÜNYADA BİR İLK

Böyle bir uygulamanın dünyada ilk kez gerçekleştirildiğini belirten Nişantaşı MYO Eğitim Direktörü Nilüfer Dönmez, "Biz hem verdiğimiz eğitime hem iş ortaklarımıza hem de mezunlarımıza güveniyoruz. Çünkü hayat iyi günde kötü günde güven üstüne kurulmuştur" dedi.

İlk 5'te yazana karşılıksız burs

Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu, öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sunuyor. Okulu ilk 5 tercihi arasında yazan ve kayıt yaptıranlara yüzde 15, meslek lisesi mezunlarına ise yüzde 20 burs veriliyor.
(Bugün)