Aydınlar Mahallesi Asri Mezarlığın 5 nolu cadde ve 88 nolu caddenin kesiştiği yerde bir göçüm meydana geldi. Altı mağara olan bölgedeki ağaçlar ve mezarlar göçükle birlikte yaklaşık 30 metre derinliğindeki mağaraya düştü.

Adeta ortadan kaybolan 400 metre karelik alan görenleri hayrete düşürdü. Göçüğün ardından sabahın erken saatlerinde durumu fark eden mezarlık yetkilileri hemen çevre güvenliğini aldı. Güvenlik görevlileri şeritle çevrilen alana kimseyi yaklaştırmıyor. Olay yerinde incelemelerde bulunan Mezarlık Müdürü Yaşar Çelik ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tespitlerde bulundu.

Mezarlık Müdürü Yaşar Çelik, olay yerinde gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını ifade ederek, "Altı mağara olan bu alanda dün gece bir göçük meydana geldi. Şuanda 5-6 mezar bu göçüle birlikte mağaraya düştü. Ayrıca sanırım 10 aile mezarlığı da bu göçükle hasar gördü.

Şuanda tespitler yapıyoruz ve yapılacak incelemelerin ardından verilecek kararla gerekli müdahale yapılacak. Ayrıca göçükle birlikte yıkılan mezarlardaki kemikleri de toplayarak uygun bir şekilde ailelerin talepleri doğrultusunda yeniden gömeceğiz" dedi.