Park Bahçe İşleri Müdürü Hülya Sungur, denetimindeki personel Eğriboyun, Evranlı, Manhallı ve Arslanlı mezarlıklarında temizlik ve bakım çalışmalarına başlandı. Mezarlıktaki otları makinelerle biçen ekipler, mezarlara giden yolları açıyor. Vatandaşların kabirleri daha sağlıklı ziyaret edebilmeleri için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ayrıca mezarlıklardaki bozulan çeşmeler de onarılıyor. Mezarlıktaki tüm yabani bitkiler temizlenerek çiçek dikimleri yapılıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Belediyemiz, mezarlıklarda belirli zaman aralıklarla rutin temizlik ve bakım çalışmaları yapmaktadır. Ramazan boyunca, manevi değerlerimiz olan mezarlık ve türbelerimizde temizlik çalışmalarımızı sıklaştırdık. Vatandaşlarımız ziyaretlerini rahatlıkla yapabilecekler” dedi.
“Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz” düşüncesini benimsediklerini söyleyen Başkan Alıcık, temizlik yapılan mezarlıkları gezerek orada mezar ziyaretine gelen vatandaşlarla konuşma fırsatı da buldu.
Vatandaşlar, “Allah razı olsun oğlumuz mezarlıklarımızda her Cuma hoparlörden Yasin okutuyorsun. Ölenlerimizin mezar yerlerinin temizliklerini yaptırıyorsun. Mezarlılarımızda sularımız akıyor. Daha ne isteyebiliriz ki” diyerek Başkan Alıcık’a a teşekkürlerini ilettiler.