Belediyenin vergi borcu nedeniyle belde kabristanlığı haczedildi. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden, "Borçlarımızı yapılandırmıştık. Taksitlerle ödüyorduk. Ölülerimizin yattığı kabristanlığın haczedilmesine çok üzülüyorum" dedi.

29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan 47 yaşındaki Mehmet Çömden, kendisinden önceki dönemde beldeye yatırım için yaklaşık 3.5 milyon TL borç yapıldığını ve bu borçları ödemeye çalıştığını belirtti. Borçlardan dolayı kimseyi suçlamadığını ve harcamaların da Horsunlu'ya yatırım için yapıldığını düşündüğünü anlatan Çömden, şöyle konuştu: "Bu borca girenlerin Horsunlu'ya hizmet için borca girdiğini inandığım için hiç üzüntü duymadım. Zor da olsa borçları ödemeye çalışıyoruz. Ancak belediye üzerine tapulu olan 20 dönümlük belde mezarlığının borçlarına karşılık haciz edilmesini içimize sindiremiyoruz. Benden önceki dönemde vergi borcu olan 95 bin liralık borca karşılık Mal Müdürlüğü'nce belde mezarlığı ile ilköğretim ve lise okullarının bitişiğinde bulunan belediyeye ait iki arsaya haciz işlemi yapılmış. Borçlarımız 2010 yılının Mayıs ayında tamamlanacak. Şu an her ay 11 bin 500 TL ödeme yapıyoruz."

Borcu bir an önce ödeyip mezarlıktaki haczin kaldırılmasını sağlayacaklarını anlatan Çömden, şu an Horsunlulu mevtaların hacizli kabristanlıkta yattığını belirtti. Beldede yaşayan vatandaşlar ise haciz işlemini garip bulduklarını ifade ettiler./iha