27 Mayıs darbesini gerçekleştiren subaylardan Ahmet Er, Said-i Nursi’nin mezar yeri kayıtlarının İçişleri Bakanlığı’nda olduğu bilgisini verdi.

27 Mayıs darbesini araştırmak üzere oluşturulan alt komisyon, dün Manisa Akhisar’da ikamet eden Er’i dinledi. Er, Ak Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz başkanlığındaki alt komisyona darbelere ve muhtıralara şiddetle karşı olduğunu söyledi. Tüm darbeleri gerçekleştirenlerin nasıl zenginleştikleri konusunda mal varlıklarının incelenmesi gerektiğini de belirten Er, komisyon üyelerinin “bu konuda verebileceğiniz örnekler var mı” sorusu üzerine, “Ekonomik durumlarına ilişkin tablolar önünüze geldiğinde kimlerin nasıl zenginleştiğini görürsünüz” dedi.

Said-i Nursi’nin mezarı

Komisyon üyeleri, Er’e 23 Mart 1960’da Şanlıurfa’da ölen ve 27 Mayıs darbesi sonrasında aynı yıl mezar yeri değiştirilen Said-i Nursi’nin nerede gömülü olduğuna ilişkin bilgisinin olup olmadığını sordular. Er de, “Benim bir bilgim yok. Ancak Alparslan Türkeş’in bana verdiği bilgiye göre Said-i Nursi’nin gömüldüğü yere ilişkin belge ve kayıtlar İçişleri Bakanlığı’nda bulunuyor” diye konuştu.

Alt Komisyon Başkanı Yılmaz, Hürriyet’e, Said-i Nursi’nin 52 yıldır sır olan mezar yerine ilişkin bu bilginin çok önemli olduğunu belirterek, “Komisyon olarak bu bilgileri İçişleri Bakanlığı’ndan da isteyerek özel bir çalışma yapabiliriz“ dedi.