Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, bürokratlarına ‘torpil’ uyarısı yaptı. Bayraktar, “Akrabam dahi gelse hukuksuz talepleri geri çevirin” dedi...
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ayağının tozuyla bürokratlarına 'torpil' uyarısında bulundu.
 
Torpille iş yapmayın
 
Bakan Bayraktar, bakanlığına bağlı üst düzey bürokratlarını İller Bankası Macunköy Sosyal Tesisleri"nde toplayıp moral ve nasihat verdi. Bakanlığında torpille iş yapmayacağını ve yaptırmayacağını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi: "Biz size asla, "bu benim yakınım bunun işini yapın, işini görün" demeyeceğiz. Kendi kendinize "bu bakanın yakınıdır bunun işini yapalım" da demeyin. Benim adımla akrabam, en yakınımdan en uzağımdakine kadar kim gelirse gelsin yasalara, devlet adamlığına uymayan istekte bulunurlarsa, tamam ilgilenin, güleryüz gösterin ama isteğini yapmayın."
 
Buraya 5 kişiyle geldim
 
Bayraktar, bakanlığına eski çalışma arkadaşlarından 5 bürokratı getirdiğini belirtirken, "İnsan tabii ki 10 senedir tanıdığı arkadaşlarla beraber çalışmak ister" dedi. Bayraktar, bununla birlikte yeni görevlere bakanlıktaki mevcut personel içinden atama yapacağını, bunu yaparken de sadece liyakat, ehliyet ve emniyeti dikkate alacağını söyledi.
 
Heyecanlı ve titiz olun
 
Bayraktar atamaları torpille ya da hemşehricilik anlayışıyla yapmayacağını, ancak yine de bilmeyerek hata yapabileceğini belirtti. "Heyecanlı ve titiz bir yapı" oluşturmak istediğine işaret eden Bayraktar, "Dayatmayla, referans getirmeyle, bakanlara telefon ettirtmeyle, bilmem kimin hemşehrisi olmayla atamanız olmaz. Atamaları yaparken kesinlikle babam, anam mezardan çıksa kimseyi kayırma niyetinde değilim" dedi.
 
Yasalara uymayan talimatımı dinlemeyin
 
Kendisinin de yasalara uymayan bir talimat vermesi halinde bu talimatı yerine getirilmemelerini isteyen Bayraktar, “Ama yasalara uygun talimatımada bahane uydurup “bu yönetmeliğe, yasaya uymuyor” demeyin.
 
Yasaya uyuyorsa, vatanın ve milletin menfaatine ise bizim bakanlığımızın yürümesi için yapılması gereken bir iş varsa kendinizi zorlayarak onu yapın. Cesur olmak durumundayız. Cesur ve kararlı olacağız ve risk alacağız” dedi.
 
AA