Türkiye'de son günlerin en çok tartışılan örgütü Hizbullah'ın, 2000 yılında İstanbul Beykoz'da polisle girdiği çatışmada öldürülen lideri Hüseyin Velioğlu'nun ölümünün 11. yılıydı dün.

Batman'daki mezarı başında yapılan ilk anma töreninde kamuoyundaki 'gövde gösterisi' beklentisi gerçekleşmedi.

Hizbullah'ın lideri olduğunu bilmiyorduk

Sabah 10 kişiyi bulmayan küçük bir topluluk geldi Bozoğulları mezarlığına ilk önce. Sessizce dualar okuyarak gittiler. Birkaç sivil polis dışında dikkat çekici bir güvenlik önlemi yoktu. Öğlene doğru ise çoğunluğunu ailenin oluşturduğu biraz daha büyük bir topluluk mezarlıktaydı.

Çoğunluğunu çarşaflı kadınlar ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 30 kişilik bu grup da dualar edip yasin okudu, mezardakilere ve hatta gazetecilere gofret dağıttı. Ağabey Hayrettin Velioğlu da basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken kardeşinin üzerine atılan cinayetleri kabul etmediğini söyledi: “Kardeşimin örgüt lideri olduğunu bilmiyorduk. Öldürüldükten sonra öğrendik. Cinayetler iftiradır. Kardeşim okumuş biriydi, karıncayı bile incitmezdi. Onunla ilgili söylenenin hepsi yalandır. Hizbullah Allah taraftarı demektir. Namaz kılıyor, oruç tutuyorsanız, siz de Hizbullah"sınız.”

Gazeteciler, örgüt lideri değilse neden Velioğlu"nun mezarında şehit yazdığını sordular ağabeyine, yanıt benzerdi:
“Biz onun Hizbullah lideri olduğunu çatışmadan sonra öğrendik. Onu şehit kabul ediyoruz.”
radikal