Fırat, AKP'nin yolsuzluklarla içiçe' olduğunu öne süren eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in çıkışını şöyle değerlendirdi: "Muhatap alınmak isteniyor. Ama öyle bir niyetimiz yok. Kendisi 4.5 yıl Başbakan yardımcılığı yaptı. Hiç çıtı çıkmadı bu sürede. Hiç bir kurulda bunları söylemedi. Parti ye kapatma davası açılınca 'Mezar Soyucusu" oldu. Partimiz ölmeyince de şimdi bunları söylüyor. İddia edilenler gerçek dışıdır..."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat bugün saat 13.30'da bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Hayli sinirli olduğu gözlen Fırat, Kılıçdaroğlu ile yaptığı ekran düellosunda yanıt veremediği soruları ele aldı. İşte açıklamasından bölümler:

O ANDA BİRŞEY SÖYLEMEM BEKLENEMEZ

Şimdi bu kesin karar gösterilince o ana kadar hep Ukrayna Ukrayna diye başlayan Kılıçdaroğlu bu kez, daha evvel hiç dile getirilmeyen bir Danıştay kararından bahsedilmiş, bu bu belge tarafımdan istenmiş ve basın mensuplarına benim tarafımdan dağıtılmıştır. Bu dosya incelendiğinde, konuyla ilgili olmadığı tarafımca iddia edilmiş, bu belgeyi CHP'de milletvekili aday adayı olan biri tarafından hazırlanmıştır.
Daha evvel dile getirilmeyen ve 14 sene öncesine ait bir iddia hakkında o anda bir şey söylemem beklenemez.

Dün bu belgeye ulaştım. Bu olayla ilgilenen müfettiş beni arayarak kendisinin bağımsız bir devlet memuru olduğunu ancak ondan bir gün önceki tartışmayı izlediğinde vicdan azabı çektiğini ve bu yüzden beni aradığını söyledi. Kendisinden bu dosyayı istediğinde bayram tatili nedeniyle ailesiyle bir ilde bulunduğunu, bayramdan sonra bu raporuda göndereceğini beyan etti.

İkinci iddia, uyuşturucu madde ile ilgili iddiadır.
Biraz sonra sizlere dağıtılacak olan belge var. Bu belgede, benim hissemi satmış olduğum kişinin, bankaya verdiği bir talimat var. Benim hesabıma gelen 300 bin dolarında dekontu bundan önceki toplantıda sizlere dağıtılmıştır. Dolayısıyla bu şirketle Ortak olan ortaklık ilişkilerim o tarih itibarı ile bitmiştir.

Ama ben hiçbir şekilde bu iddianın geçerli olduğu kanısında değilim. Bir kere basını takip ettiğimde bir temel yanlşın olduğunu görüyorum.

Bu yakalanan TIR'ın MEnas'a ait bir araçmış gibi görüyorum. Bu araç Turgut Nakliyat adlı bir şirkete aittir. Menas nakliyat yapmamaktadır, yakalanan şoförde bu firmanın şoförüdür. Bu olayla ilgili olarak Menas hiçbir şekilde suçlanmamış ve sorgulanmamıştır.

Bu arada Menas şirketinin kırmızı hatta olduğu ile ilgili bir iddia dile getirilmiştir. Yaptığım araştırmaya göre Menas hiçbir zaman kırmızı hat takibatına uğramamıştır. Ancak Turgut Nakliyat ise bir ay süreyle meslekten men cezası almış ve 9 ay da kırmızı hat'ta sokulmuştur.

'KILIÇDAROĞLU DAHA İYİYDİ' DİYENLERE SİNİRLENDİ

Ama ayıp olan. Bunu alıp, işte kırmızı hattan çıkarılması için Dengir Fırat'ın belgesi diye göstermek. Bunu yapabilmek için ruhen sahtekar olmak lazım veya karşınızdaki herkesi aptal zannetmek lazım. Ancak beni üzen bir şey olmuştur. Bu kırmızı hattan çıkarılması ilişkin Dengir Mir, Kılıçdaroğlu'nun iddiasını cevaplandıramadı diyen köşe yazarları, gazeteler, televizyonlarda ahkam kesen ve sıfatları bulunan insanların zavallılığını gördüm.
Neden Dengir Fırat hedef alınıyor. Aslında çok basit. Ben çok basit soru soruyorum. Bu sorudan kaçabilmek istiyorlar. Bir daha soracağım. Haftada 3 defa basın toplantısı yapacağım.

İstediğim şey şu. Sayın Deniz Baykal neden şu ana kadar kendisinin ve eşinin aynı anda ve kanunda belirtilen format içerisinde mal beyanı bildirmekten neden kaçıyor?