Zonguldak’ın Himmetoğlu Köyü’nde oturan M.D., eşinin askere gitmesinden sonra kayınbiraderi Ü.D.’nin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti. 3 ay önce, doğduktan 1 gün sonra ölen bebeğinin de kayınbiraderinden olduğunu ileri süren M.D., jandarmaya şikayette bulundu. Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması kapsamında mezarı açılan bebek cesedinden alınan parça, babasının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 
 
Himmetoğlu Köyü’nde Y.D. ile evlendikten sonra kayınpederiyle aynı evde yaşayan 1 çocuk annesi M.D., geçen hafta jandarmaya başvurarak, yaklaşık 1.5 yıl önce eşi askere gittikten sonra kayınbiraderi Ü.D.’nin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. M.D., 3 ay önce Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde dünyaya gelen kız bebeğinin de kayınbiraderinden olduğunu iddia etti. M.D., tecavüz olayının ardından hamile kaldıktan sonra kayınbiraderinin kendisini tehdit ettiğini, korkusundan kimseye bir şey anlatamadığını, bebeğin, askerden sık izine gelen eşinden olduğunun düşünüldüğünü söyledi. 
 
Şu anda eşi askerden gelen ve evi terk ederek baba evine dönen M.D.’nin şikayeti üzerine jandarma, bekar olan Ü.D.’yi gözaltına aldı. İfadesinde suçlamayı kabul etmeyen Ü.D., delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. 
 
Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, doğumundan 1 gün sonra adı konulmadan solunum yetmezliği nedeniyle hastanede ölen ve köydeki mezarlıkta toprağa verilen bebeğin mezarı açıldı. M.D.’nin yakınları, mezar açılırken gazetecileri mezarlığa yaklaştırmadı. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde bebeğin cesedinden alınan doku örneği, DNA testiyle babasının belirlenmesi için Ü.D. ve Y.D.’den alınan kan örnekleriyle Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (dha)