Eğitimden sağlığı, girişimlikten demokrasi ve insan hakları eğitimlerine kadar çok çeşitli alanda sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Toplum Gönüllüsü gençleri bu kez de ülkemizde kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşması için meydanlara çıktı. Toplum Gönüllüsü gençler aynı anda birçok ilde olduğu gibi Aydın Atatürk Meydanı"nda da toplanarak, kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için yakıcı güneşin altında 2 saat boyunca kitap okudu.
Günümüzde hazır bilgiye eğilimin artması, iletişim araçlarının yanlış kullanılması gibi bir takım sebeplerle kitap okuma alışkanlığı hızla azaldığını söyleyen Toplum Gönüllüleri, azalan okuma alışkanlığı ile birlikte araştırmacı kimliğin kaybolması, bilinçli bilgi ediniminden uzaklaşıp hazırcılığa yönelim gibi aksaklıklar da kendini hissettirdiklerini belirttiler.
Aralık 2002'de kurulan Toplum Gönüllüleri toplumun sorunlarına karşı gençlerin farkındalıklarını artırmayı ve gençlerin bu sorunların bir parçası olmak yerine, çözüme yönelik sosyal sorumluluk projeleri üretip hayata geçirmelerini hedefliyor. “Eleştirmek değil, değiştirmek için” sloganıyla yola çıkan Toplum Gönüllüleri üniversitelerde öğrenci toplulukları, kulüpleri ya da grupları şeklinde yapılanıyor. iha