MEY İçki A.Ş. yetkililerinin, rakı üretiminin yapıldığı Nevşehir Fabrikası'ndan Nevşehir Üniversitesi yerleşkesine koku yayıldığı haberleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Fabrika, 25 Ağustos 2010 tarihinde Nevşehir İl Çevre Müdürlüğü yetkilileri tarafından denetlenmiş ve herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmemiştir'' denildi.

Yazılı açıklamada, Mey İçki'nin rakı üretimini yaptığı Nevşehir Fabrikasının ilgili çevre kanun ve yönetmeliklerine uygun çalıştığı vurgulanarak, şunlar belirtildi:

''Fabrika, 25 Ağustos 2010 tarihinde Nevşehir İl Çevre Müdürlüğü yetkilileri tarafından denetlenmiş ve herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmemiştir. Nevşehir içki fabrikamız ile üniversite kampüsünün yer aldığı alanlar yıllardır birbirine yakındır ve hatta üniversitenin bazı öğretim üyeleri, Tekel döneminden bu yana fabrikamıza ait lojmanlarda kalmaktadır. Bu yıla kadar da üniversiteden fabrikadan koku yayıldığı ve bundan rahatsızlık duyulduğu konusunda herhangi bir eleştiri yada şikayetle karşılaşılmamıştır.''

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın bir haber ajansına yaptığı açıklamanın ardından iyileştirme önlemi olarak fabrikadaki anason yakma tesisinin emisyon denetiminin hızlandırılmasının sağlandığı ve bugün tamamlanan denetim sonuçlarına göre bu tesisin de emisyon iznine hak kazandığının belgelendiği belirtilerek, ''Mey İçki, Tekel'in alkollü içki üretim tesislerini devraldığı günden beri üretim hattında ve çalışma koşullarında sürekli iyileştirme ve yenileme yapmakta ve bu çalışmaları da ulusal ve uluslararası standart kuruluşları tarafından sertifika ve ödüllerle değerlendirilmektedir'' denildi.

A.A.