Bu yıl erke başlayan yağışlar incir üreticisini olumsuz etkilerken, zeytin ve sebze meyve üreticilerini sevindirdi. Akla gelen her şeyin satıldığı Salı pazarında her şey var sadece para yok. Esnaf da müşteri de parasızlıktan dert yanıyor.

Yıllardır Salı pazarında tezgah açan esnaflardan Server-Nafiye Taşkıran çifti, Türkiye"nin en ucuz şehirlerinden birinin Aydın olduğunu, ancak buna rağmen vatandaşın pazarda ürünleri pahalı bulduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda yazın satılan domates, patlıcan ve biber ile karnabahar, lahana, kereviz ve pırasa aynı tezgahta yer almaz iken bu yıl yağışların erken gerçekleşmesi ve sıcaklıkların ani değişmesi nedeniyle yaz ve kış sebzeleri aynı tezgahta yer aldı.

Aydın"ın gıda ürünleri bakımından en ucuz illerden biri olduğunu buna rağmen yaşanan ekonomik kriz nedeniyle son zamanlarda pazarın tadının kaçtığını belirten Server Taşkıran “Eskiden kar oranları iyiydi. Şimdi nerdeyse maliyetine satış yapıyoruz. Buna rağmen satışlar istenilen oranda değil. Başka illerden Aydın"a gelenler pazara çıkınca fiyatlara çok şaşırıyor. Ancak Aydın"da yaşayanlar buna alıştığı için fiyatları yüksek buluyor” dedi.
Bugün Aydın Salı pazarında domates, patlıcan ve biber 75 kuruşa, salatalık 50 kuruşa, yayla fasulyesi 1.5 TL"ye karpuz tanesi 1 TL"ye pırasa kilosu 125 kuruşa satıldı.