Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında sanatçılar Emel Sayın, Ahmet Özhan, Deniz Arcak ve Athena'nın solisti Gökhan, Konya'da öğrenciler ve Mevlana dostlarıyla buluşacak.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enstitü olarak, etkinlikler kapsamında Mevlana'ya ilgi duyan bazı sanatçıları Konya'ya davet ettiklerini belirtti.

Şimşekler, bu daveti kırmayıp Konya'ya gelmeyi kabul eden ünlü sanatçıların 16 Aralık Perşembe günü Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ''Gönlümüzdeki Mevlana'' konulu söyleşiye katılacaklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan'ın 7 Aralıktan bu yana Konya'da bulunduğu dile getiren Şimşekler, şunları kaydetti:

''Athena Grubu'nun solisti Gökhan da günler öncesinden Konya'ya geldi, halen burada bulunuyor. Çok değerli sanatçılarımız Emel Sayın ve Deniz Arcak da perşembe gününe kadar, kente gelecek. Gökhan'ın özellikle erken gelmesinin nedeni buradaki manevi havayı teneffüs etme düşüncesi... Bu söyleşiye tüm Mevlana dostları davetli. ABD başta olmak üzere dünyada büyük ilgi gören Mevlana'ya kendi sanatçılarımızın da ilgisiz kalmaması bizi sevindiriyor.''

7 Aralıkta başlayan etkinlikler, Ahmet Özhan'ın konserleri, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun sema ayinleri ile paneller, söyleşiler, resim ve fotoğraf sergileriyle, Mevlana'ya Gönül Verenler Çalıştayı ile 17 Aralıktaki Şeb-i Arus törenine kadar devam edecek.

17 Aralıktaki Şeb-i Arus programına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, devlet adamı ile yabancı misyon şeflerinin de katılması bekleniyor.