AK Parti İstanbul İl Başkanlığında yapılan temayüle gözlemci olarak giden Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, ilk kez elektronik ortamda yapılan temayülleri değerlendirdi. Yavuz yaptığı açıklama da ‘‘Elektronik ortamda yapılan temayüller ile AK Parti yine bir ilke imza atmıştır. Bu imza sahibi de partimiz genel merkezindeki gizli kahramanlarımız ile birlikte çalışan, konunun mimarı Seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız Sayın Ali İhsan Yavuz’dur.’’ dedi. 

YAPARSA AK PARTİ YAPAR ANLAYIŞINI BU UYGULAMA İLE BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞ OLDUK

81 ilde yapılan AK Parti Temayül Yoklamasında ilk kez kullanılan e-temayül uygulaması ile kullanılan oyların online olarak AK Parti Genel Merkezine yansıdığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, CHP’nin 24 Haziran seçimleri için milyonlarca lira harcayarak hazırlattığı ve sonucu başarısız olan Adil Seçim Sistemi’ne atıfta bulunarak, ‘‘Birileri milyonlarca liraya mal ettikleri ama çalıştıramadıkları adilsecim.net sistemi ile başarısız olurken, AK Parti’nin gönüllülerinin maddi değeri olmayan manevi destekleriyle hazırladığı uygulama ise %100 başarı elde etti.’’ dedi.

BU UYGULAMANIN MİMARI SEÇİM İŞLERİ BAŞKANI ALİ İHSAN YAVUZ’DUR.

Elektronik ortamda ilk kez yapılan temayül yoklamalarında kullanılan e-temayül isimli uygulamanın bir mühendislik harikası olduğunun altını çizen AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘‘Bu uygulamayı hazırlayabileceklerini belirten birçok firma ile yapılan görüşmelerde çok afaki rakamlar istendi. Uygulamanın sadece yazılım alt yapısı için yaklaşık 2 milyon liraya yakın hizmet beledi istediler. Buna karşılık olarak seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımızın girişimleri ile partimiz genel merkezinde görev yapan yazılım uzmanları ile kurulan ekip tarafından hazırlanan uygulama, temayül öncesinde yapılan birçok testi başarıyla geçmişti. Bizim bu sisteme olan inancımız tamdı. Allah’a şükür, yüzümüzü kara çıkarmadı. Tüm Türkiye’de Saat: 10.00’da başlayıp, 16.00 itibariyle sona eren oylama da delegelerimiz zorlanmadan oylarını kullandılar. Bu uygulamanın mimarı seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız Sayın Ali İhsan Yavuz’dur. Sayın genel başkan yardımcımız bu uygulamanın hayata geçmesi için ekibiyle birlikte gece gündüz demeden çalıştılar. Aslını söylemek gerekirse, çok büyük bir risk alınmıştı. Çünkü bu zamana kadar yapılamayan bir uygulama ile tüm Türkiye’de aynı anda on binlerce kişi oyunu kullanacaktı. Nitekim önceki testlerden geçen sistem yapılan temayül yoklamasında tam not aldı. Hatırlayın, birileri milyonlarca lira para harcayarak hazırladıkları adilsecim.net uygulaması ile başarısız oldu. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’un girişimleriyle hayata geçirilen bu uygulamaya herhangi bir bedel ödenmediği gibi önceki temayüllere göre birçok konuda daha da çok tasarruf sağlamış oldu. Kısa sürede tamamlanan temayüller ile hem zaman kazancımız oldu, hem de kağıt, zarf veya mürekkep gibi kırtasiye ürünleriyle ilgili israflardan kurtulmuş olundu. Bu uygulama ile partimizin inşallah daha nice temayüllerini ve e-uygulamalarını geride bırakırız. Bu vesile ile bu uygulamanın hayata geçmesinde ekibiyle birlikte büyük emekler veren değerli genel başkan yardımcımız Sayın Ali İhsan Yavuz’u kutluyor ve teşekkür ediyorum. Sayın Yavuz’un bu hamlesi, partimizin ilklerine katkıda bulunmuştur. Başarılarının devamını diliyor, yapılan temayüllerimizin bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.