Ege kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde başlayan yağışların, hafta sonunda iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlarına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ise hafta sonu yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden yapılan son değerlendirmelere göre, bugün yurdun güneybatı kesimlerinde başlayan yağışların, İzmir, Muğla ve Antalya"nın batı kıyılarında kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya, Uşak, Balıkesir, Bursa, Bilecik ile İç Anadolu"nun güney ve batısında da kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları"nda kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege"de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

-HAFTA SONU KARLI GEÇECEK-

Marmara"nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bolu, Düzce, Kastamonu ve Sinop çevreleri yarın yağışlı geçecek. Yağışlar, Antalya"nın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Kar yağışının, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Karaman, Aksaray, Niğde, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Güney Ege"de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

Pazar günü ise İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri yağışlı geçecek. Yağışlar Güneydoğu Anadolu"nun doğusu ile Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Güneydoğu Anadolu ile Adana, Mersin, Hatay"da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar ise Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

-BUZLANMA UYARISI-

Meteoroloji, hafta sonu iç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışı ile Marmara ve Ege Kıyılarında kuzey-kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuz şartlara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması yönünde vatandaşları uyardı.