Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ve Artvin ile akşam saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bandırma, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop, İnebolu ile İstanbul'un kuzey ve doğusunda), akşam ve gece saatlerinde Ankara'nın kuzey ilçeleri, Çankırı, Sinop, Samsun, Amasya, Ordu ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağışla birlikte Marmara ve Batı Karadeniz'de 6 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de ve yağış alan yerlerde yağış yer yer kuvvetli ve Güney Ege'de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

17 İL İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji iki ayrı uyarı yayınladı. Sabah ve öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında şiddetli yağış görülecek. Akşam ve gece ise 7 ilde kuvvetli yağışlar hüküm sürecek. İstanbul'da da etkili olan yağışlar için bazı ilçelerin özellikle dikkatli olması istendi.

*Kocaeli,
*Sakarya,
*Yalova,
*Bursa,
*Bilecik,
*Zonguldak,
*Düzce,
*Bartın,
*Sinop
*İstanbul,

İSTANBUL'DA BU İLÇELER DİKKAT!

Şiddetli yaz yağmuru İstanbul'da sabah ve öğle saatlerinde etkili olacak. Yağışlar özellikle Sarıyer, Kilyos, Boğaz hattı, Şile, Beykoz, Maltepe, Kartal, Pendik, Ümraniye, Sultabeyli, Çekmeköy, Tuzla ve Ataşehir'de etkili olacak. Gökgürültülü ve sağanak şekilde görülecek yağışların kuvvetli olacağı, vatandaşların dikkatli olması istendi.

BU AKŞAM 7 İL DİKKATLİ OLMALI

Bu akşam ve gece saatlerinde yağışlar Karadeniz ile iç bölgelerine ulaşıyor. Başkent Ankara başta olmak üzere 7 ilde kuvvetli yağışlar görülecek. O iller şöyle;

*Çankırı,
*Sinop,
*Samsun,
*Amasya,
*Ordu,
*Çorum
*Ankara'nın kuzey ilçeleri.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde İstanbul'un kuzey ve doğusu ile Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek. 

EGE: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetlice, Güney Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Konya, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale,Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Çankırı ve Ankara'nın kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Düzce ve Zonguldak, akşam saatlerinde Sinop ve İnebolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Samsun, Çorum, Amasya ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Van, Iğdır, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...