Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

MESUT YILMAZ CENAZEYİ ALMAYA GELDİ

Mesut Yılmaz sabah erken saatte Şişli'deki hastaneye diğer oğlu Hasan Yılmaz ile birlikte giderek cenazeyi aldı. Bitkin bir halde görünen Mesut Yılmaz oğlunun cenaze aracıyla camiye geldi. Cami avlusuna cenaze taşınırken Mesut Yılmaz ön taraftan tabuta omuz verdi. O sırada Berna Yılmaz cami avlusunun girişinde bekliyordu.

 

Mesut ve Berna Yılmaz çifti, cami avlusunda kurulan çadırda, taziyeleri kabul etti.

Daha sonra öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namaz öncesinde imam, konuşmasının bir bölümünde, Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait "35 yaş" şiirinden dizeler okudu.

MESUT YILMAZ ACI GERÇEĞİ AÇIKLADI

Mesut Yılmaz ile kısa bir konuşma yapan gazeteci Taha Akyol, aralarında geçen konuşmayı anlattı. Mesut Yılmaz'ın kendisine oğlunun tedaviyi kabul etmediğini söylediğini belirten Taha Akyol, bu sırada Mesut Yılmaz'ın gözyaşlarını tutamadığını da sözlerine ekledi.

"HAYATTA HİÇBİR ŞEYDEN MUTLU OLMUYORDU"

Taha Akyol, "Mesut Bey ile konuştuk... ' 7 yıldır tedavi ediliyordu, fakat bir türlü çare bulamadık' dedi. 'Göstermediğimiz doktor kalmadı' dedi. Son olarak da 'tedaviyi reddediyordu' dedi. 'Hayatta hiçbir şeyden mutlu olmuyordu. Allah rahmet eylesin' dedi, bu sırada gözleri doldu.. Gözleri yaşarınca sohbeti kapattık." aralarında geçen konuşmayı diye anlattı.