Türk asıllı Alman oyuncu geçen sene ziyaret ettiği Zonguldak-Devrek"te küçük bir hayranına Barcelona"da
oynamak istediğini söylemiş!

REAL Madrid"e imza atarak Türk futbolu adına bir ilki gerçekleştiren Mesut Özil"in aslında Barcelona"ya gitmek istediği ortaya çıktı. Dünya Kupası"nın ardından Barcelona, Chelsea, M.United"ın da istediği ancak önceki gün Madrid ekibine imzayı atan 22 yaşındaki orta saha, memleketi Zonguldak"ta bu isteğini geçen sene dile getirmiş..

ZONGULDAKLI olan Özil"in Katalan ekibini istediğini ortaya çıkartansa kendi köyü Devrek"ten 12 yaşındaki Tunahan Uzuner... Geçen sene köyünü ziyaret eden yıldız futbolcunun Alman Milli Takımı"ndaki 8 numaralı formasını hediye ettiği Tunahan, DHA"ya “Mesut ağabey, buraya geldiğinde bize futbolla ilgili bilgiler veriyor. Futbol oynarken topa değil, adama bakmamız gerektiğini söylerdi. Onunla gurur duyuyoruz. Büyük takımlara gideceğini biliyorduk. Hangi takımda oynamak istediğini sorduğumuzda "Barcelona" demişti ama R.Madrid"e gitti” ifadelerini kullandı.

BU arada yıllığı 5 milyon Euro"dan 6 senelik anlaşmaya imza atan Mesut"la ilgili Barcelona iddiasını İspanyol Marca gazetesi de farklı açıdan duyurdu.. Katalan ekibinin Türk asıllı futbolcuya açık çek önerdiğini belirten Marca haberi “Barça, Mesut"u Real Madrid"den aşırmaya çalıştı” manşetiyle duyurdu.

MOURINHO"dan yakın markaj

YENİ sezonda artık Los Galacticos formasıyla mücadele edecek olan Mesut Özil, takımıyla ilk idmanına dün çıktı. Özil"in alınması için büyük çaba sarfeden ve yöneticileri ikna eden teknik direktör Jose Mourinho"nun Özil"le yakından ilgilendiği görülürken, daha önce “15 milyon için Mesut"u kaybetmeyelim” diyen Portekizli çalıştırıcı imza sonrası ise transferin ucuza bittiğini açıklamıştı.
İDMAN için sahaya çıkan Özil içlerinde Ronaldo, Higuain, Casillas gibi yıldızların da bulunduğu takım arkadaşlarıyla tanışırken neşeli tavırları gözlerden kaçmadı.

Gurur duyuyoruz

REAL Madrid"e transfer olan Mesut Özil için bir yorum da Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener"den geldi... “Mesut"un geldiği noktadan bir Türk olarak gurur duyuyoruz. Dünyanın en büyük kulüplerinden birinde oynaması önemli. İnşallah Dünya Kupası"ndaki başarısını sürdürür” sözleriyle övgüler yağdırdı.

Anında ilk 11"de!

İSPANYOL medyası transferin üzerinden 1 gün geçmeden Mesut Özil"i Real Madrid"in ilk 11"ine yerleştirdi. As gazetesine göre teknik patron Jose Mourinho"nun kafasında şekillenen takımda Türk asıllı futbolcu hücuma dönük olarak Higuain ve Ronaldo"nun arkasında oynayıp takımın "beyni" olarak sahada yer alacak.