Kalp, solunum ve beslenme yetmezliği ile kansızlık şikayeti nedeniyle kaldırıldığı hastanede dün vefat eden oyuncu Mesut Engin'in (58) cenazesi, yurt dışında yaşayan ağabeyinin gelmesinin ardından toprağa verilecek.

Sanat hayatında 'Mesut Engin' adını kullanan Mesut Kundak'ın cenazesi, dün vefat ettiği Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesinde tutuluyor. Hastane yetkilileri, Kundak'ın cenazesinin defin işlemleri için yurt dışında yaşayan ağabeyinin gelmesinin beklendiği, cenazenin bundan sonra ne zaman ve nerede toprağa verileceğinin tespit edileceğini bildirdi.

Mesut Engin kimdir?
Ses Dergisinin 1973 yılında düzenlediği yarışmada birinci olarak sanat hayatına başlayan Kundak, çok sayıda Yeşilçam filminde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol aldı.
Mankenlik ve fotomodellik de yapan Kundak, 1976 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda sağ el bileğinde oluşan hasar sebebiyle bunalıma girerek, alkol bağımlısı oldu.
Uzun süreli tedavisinin ardından alkol bağımlığından kurtulan Kundak, 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğüne yerleştirildi. Bir yıl önce buradan ayrılan Kundak'ın, bir süredir arkadaşıyla aynı evde yaşadığı öğrenildi.