Real'de artık 10 numaralı formayı taşıyacak olan Mesut'un 23 numaralı formasını da bundan böyle Manchester City'den transfer edilen golcü Emmanuel Adebayor taşıyacak.

Almanya'da yetisen ve Bundesliga ekibi Werder Bremen'den sezon başında 18 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer olan Mesut Özil takımında artık 10 numaralı formayla sahaya çıkacak. Aynı zamanda Alman Milli takımı orta saha oyun kurucusu olan Mesut'un şimdiye kadar ünlü İspanyol ekibinde taşıdığı 23 numaralı formayı ise İngiltere Premier Ligi ekibi Manchester City'den transfer edilen santrafor Emmanuel Adebayor taşıyacak.

10 NUMARAYI HAK EDİYOR

Real Madrid'e kısa zamanda uyum sağlayan ve oynadığı futbolla her maçta dahada büyüleyip değerine değer katan Mesut'u daha iyi pazarlamak isteyen Real Madrid Kulübü "Takımda 10 numaralı formayı en teknik futbol zekası yetenekleri üstün futbolcular taşır. Mesut da bunu hak ediyor" açıklaması yapıldı. Ünlü kulübün vazgeçilmezleri arasında yer alan ve taraftarların gönlünde taht kuran Mesut ise "Hep 10 numaralı formayı düşlerdim. Bana layık görülen 10 numaralı formayı en layıkıyla taşımak için çok ama çok çalısacağım. Hedefim İspanya şampiyonluğu yanında kupayı da havaya kaldırıp çifte zafer kazanmak" dedi.

Genellikle oyun kurucu, çok teknik meziyetleri yüksek futbolcuların taşıdığı 10 numaralı formayı Real'de dünya futbolunun ünlüleri Macar Ferenc Puskaş, Alman Günter Netzer ve Danimarkalı Michael Laudrup gibi isimler taşımıştı.

6 NUMARA BOŞALDI

Takımda 6 numaralı formayı taşıyan Mahamadou Diarra'nın Fransa'da AS Monaco'ya transfer olmasının ardından 6 numaralı forma boşaldı. Bu forma şimdiye kadar 10 numaralı formanın sahibi olan ve orta sahada defansif bölgede oynayan Lassana Diarra'ya verildi.