Yıldız Savaşları'nın ilk ayağı oynandı, kazanan çıkmadı. Messi ile Ronaldo'nun karşılıklı penaltılardan attığı gollerle bu dev kapışma 1-1 sonuçlandı. Barca bu puanla şampiyonluğa çok yaklaştı, Real Madrid ise 10 kişiyle psikolojik savaşı kazandı.
 
REAL MADRİD: 1 - BARCELONA: 1
 
Stat : Santiago Bernabeu
 
Hakem : Muñíz Fernández
 
Real Madrid
 
Casillas, Ramos, Carvalho, Albiol, Marcelo, Xabi Alonso (Dk. 67 Adebayor), Khedira, Pepe, Di Maria (Dk. 67 Arbeloa), Ronaldo, Benzema (Dk. 56 Mesut Özil)
 
Barcelona
 
Valdes, Alves, Pique, Puyol (Dk. 57 Keita), Adriano (Dk. 80 Maxwell), Busquets, Xavi, Iniesta, Villa, Pedro (Dk. 67 Afellay), Messi
 
Gol Dk. 82 Ronaldo Penaltı (Real Madrid), Dk. 53 Messi Penaltı (Barcelona)
 
Sarı kart
 
Dk. 31 Marcelo, Dk. 77 Arbeloa (Real Madrid), Dk. 9 Adriano, Dk. 26 Pique, Dk. 79 Alves Dk. 81 Valdes, Dk. 90+2 Xavi (Barcelona)
 
Kırmızı kart
 
Dk. 51 Albiol (Real Madrid)
 
MESSİ PUSKAS'I YAKALADI
 
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi, Real Madrid karşısığında attığı golle bir efsaneyi de yakaladı. Bu sezon ligdeki 30, toplamda da 49. golüne imza atan Messi, Macar futbol efsanesi Ferenc Puskas'ın Real Madrid formasıyla 1959-1960 sezonunda eline geçirdiği İspanya futbol tarihinin bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu unvanına ortak olmayı başardı.