ANKA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, tezkereye tam destek verdiğini yineleyerek, “Meşru müdafa hakkınız. Terörle mücadele konusunda Türkiye"nin yanındayız.” dedi.

Türkiye"ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında TBMM Başkanı Köksal Toptan"ı da ziyaret eden Suriye Devlet Başkanı Esad, terörle mücadele konusunda Türkiye"nin yanında olacakları mesajını verdi. Esad ve Toptan'nın, basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmelerinde, önceki gün Meclis"te kabul edilen tezkere de gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Esad, sınır ötesi operasyonu için, Kuzey Irak"a yapılacak bir askeri harekatta Türkiye"nin yanında olacaklarını söyledi.

"MEŞRU MÜDAFAA HAKKINIZ"

Esad"ın Toptan"a, “Türkiye, meşru müdafaa çerçevesinde bölücü terör örgütüne karşı sınır ötesi operasyon yapma hakkına sahip” dediği belirtildi. Suriye olarak operasyonu desteklediklerini ifade eden Esad"ın görüşmede şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi:

“Biz Suriye olarak yanınızdayız. Samimi kanaatimiz operasyon yapılması yönünde. Operasyon yapılsın, biz yanınızdayız. Meclis"in de büyük bir çoğunlukla bu kararı vermesi memnuniyet verici.”

Edinilen bilgiye göre Meclis Başkanı Toptan da, “PKK terör örgütü konusunda Türkiye"nin bütün kaygılarının Suriye tarafından paylaşıldığını bir kez daha görmekten büyük mutluluk duyduk” dedi.

Bu arada Meclis Başkanı Toptan, Suriye Devlet Başkanı Esad"a, TBMM'ye bağlı "Yıldız Çini Porselen" işletmelerinde üretilen çini vazo hediye etti.